Vai esi desertu cienītājs, bet vēlies samazināt miltu daudzumu savā ēdienkartē? Tad mūsu šodienas recepte ir tieši tev! Šajā jogurta pīrāgā nav ne miltu, ne mannas – tas ir garšīgs, viegli pagatavojams un ļoti lēts.
Rezultāts? Gaisīgs un maigs gardums, kas līdzinās pūkainam mākonītim!
Tas ir tāpēc, ka pīrāga gatavošanas procesā olu dzeltenumi un baltumi tiek saputoti atsevišķi. Stingri sakultās olbaltuma putas ieslēdz sevī sīkākos gaisa burbulīšus, kas, iejaukti mīklā, saglabājas un nodrošina pīrāgam porainu un vieglu struktūru.
Grieķu jogurts ir biezāks un krēmīgāks nekā parastais jogurts, tāpēc tas piešķir mīklai vai pildījumam samtainu un maigu tekstūru. Tas padara pīrāga struktūru īpaši gaisīgu un mitru, nevis sausu vai drupenu. Tam arī piemīt patīkams skābenums, kas līdzsvaro saldumu pīrāgā un piešķir tam atsvaidzinošu garšu. Tas var arī izcelt citu sastāvdaļu, piemēram, augļu vai garšvielu, garšas nianses.
Precīzs sastāvdaļu saraksts atrodams raksta beigās!
Sāksim gatavot!
Pagatavošanas gaita:
1. Atdali olu baltumus un dzeltenumus. Sakul olu dzeltenumus ar cukuru.
2. Pievieno maisījumam jogurtu, cieti un citrona miziņas. Kul, līdz izveidojas viendabīga masa.
Beidzot ir skaidrs vai ar 2025.gadu tiks palielināti visi bērnu pabalsti
3. Ar mikseri sakul olu baltumus stingrās putās. Starp citu, paātrināt procesu, palielināt apjomu un stabilizēt gaisīgo masu palīdzēs citrona sula.
Līdzko olu baltumi sāk putoties, pievieno dažus pilienus citronu sulas vai naža galu citronskābes.
4. Liec olu baltuma putas jogurta un olu dzeltenuma masai.
Šķir otru lpau, lai lasītu tālāk