Kā pagatavot kartupeļu sacepumu “Lācis” no vienkāršām sastāvdaļām

Pārlej visu ar saldo krējumu, kas piešķirs sacepumam krēmīgu un bagātīgu garšu. Pārkaisi ar nelieliem sviesta gabaliņiem, lai ēdiens kļūtu vēl sulīgāks. Cep cepeškrāsnī aptuveni 40–50 minūtes vai līdz kartupeļi ir pilnībā mīksti un virspuse kļuvusi zeltaina.

Pirms pasniegšanas sacepumu vari pārkaisīt ar svaigiem garšaugiem, piemēram, dillēm vai pētersīļiem. Šis sacepums ir vienkāršs un bagātīgs ar garšu – tieši kā radīts, lai pasniegtu kā sildošu vakariņu ēdienu! Labu apetīti!

Ieviešot šīs dažas nelielās izmaiņas savā ikdienā ietaupīsi gan laiku, gan naudu

Sastāvdaļas sacepuma pagatavošanai

Kartupeļi – 1 kg

Maltā gaļa (liellopa, cūkgaļas vai sajaukums) – 500 g

Sīpoli – 1-2

Burkāns – 1

Sāls un pipari – pēc garšas

Saldais krējums – 200 ml

Sviests – 30 g

Eļļa cepšanai

Svaigi garšaugi (dilles vai pētersīļi) – pēc izvēles

 

Kartupeļi ir neitrāli un viegli savienojami ar dažādiem produktiem, sākot no gaļas līdz dārzeņiem, sieriem un mērcēm. Tas ļauj gatavot dažādu veidu sacepumus, pielāgojot tos dažādām gaumēm. Tie vienlīdz labi sader gan ar asām, gan maigām garšām.

Labu apetīti!

Leave a Comment