Kā pamanīt melus, maldus un viltu no cilvēka pirmā randiņa laikā?

Kā jūs domājat, pasaule būtu daudz labāka, ja visi teiktu tikai un vienīgi patiesību? Lai vai kā arī nebūtu, tuvākajā laikā mums tas nedraud.

Kad mēs iepazīstamies ar jauniem cilvēkiem, vienmēr ir jābūt ļoti vērīgiem. Nav tā, ka nevar ticēt nekam, ko šis cilvēks saka, vienkārši varbūt nevajadzētu. Lūk, pāris stratēģijas, kas palīdzēs jums noteikt, vai konkrētais cilvēks jums melo.

Esiet uzmanīgi
Ja runa ir par pirmo randiņu, tad mēs ļoti bieži satraucamies par to, kādu pirmo iespaidu mēs atstāsim un to, kā mēs uzvedīsimies. Tieši šī iemesla dēļ mēs varam īsti nepamanīt to, ko mūsu randiņa biedrs saka vai dara randiņa laikā. Iesakām tomēr būt daudz vērīgākiem un pievērst uzmanību tam, ko jums šis cilvēks saka.

Saglabājiet acu kontaktu
Acis spēj nodot ļoti daudz informācijas. Ja cilvēks nav spējīgs skatīties tieši jums acīs, jums noteikti vajadzētu to ņemt vērā. Parasti tā mēdz gadīties tad, ja cilvēks melo vai nevēlas līdz galam kaut ko pateikt. Starp citu, tie, kas melo, daudz biežāk mirkšķina acis.

Pievērsiet uzmanību runas virzībai
Tie, kas bieži melo, bieži atkārtos jūsu uzdoto jautājumu vai arī jūsu sacīto, lai radītu laiku jaunu melu izdomāšanai. Ilgas pauzes, nesaprotamas atbildes, dīvainas frāzes, šaubas – tas viss liecina par to, ka cilvēks, iespējams, jums melo.

Sekojiet līdzi neverbālām reakcijām
Pēc zinātnieku sacītā, 85% cilvēku sarunas notiek neverbālā veidā – tā ir ķermeņa novietošana, balss tonis, sejas izteiksme. Tie, kas melo, bieži krata kāju, liek rokas krustā uz krūtīm aizsardzības pozā, sakož lūpas, ar rokām aizsedz muti, bieži piekoriģē matus vai apģērbu, nervozē.

Pievērsiet uzmanību nesakritībām
Ja cilvēka stāstītajā kaut kas nesakrīt, kaut kādi fakti neiet kopā, tad noteikti palūdziet šim cilvēkam jums to visu apskaidrot. Ja viņš vēl vairāk jūs saputros, tad ziniet, ka tie ir vistīrākie meli.

Cik ļoti šis cilvēks ir atvērts sarunai?
Viena lieta ir nedalīties ar personīgo informāciju pirmajā randiņā. Taču, ja cilvēks novēršas no jautājumiem par viņa darbu, hobijiem vai izglītību – tas jau ir dīvaini.

Piefiksējiet skaļus paziņojumus
Tie, kam patīk melot, bieži vien citu nopelnus nodēvē kā savējos, padarot sevi par kaut kādiem varoņiem. Esie vērīgi tad, ja jūsu sarunu biedrs pēkšņi sāk lielīties ar kaut kādiem panākumiem un neticamiem talantiem. Iespējams, ka viņš ļoti “piepušķo”.

Neignorējiet savu intuīciju
Ja runa ir par attiecībām un jūtām, intuīcija šeit var reizēm mazliet nodot. Taču tas nebūt nenozīmē, ka tajā nevajadzētu ieklausīties. Noteikti pievērsiet uzmanību savai iekšējai balsij, iespējams, ka tajā tiešām nepieciešams ieklausīties.

Lasi vēl: Video eksperiments: vai vīrieši tiešām pievērš uzmanību sievietes apģērbam randiņā? Rezultāts pārsteidz!

Avots: revolucija.eu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment