Vistas zupa daudziem cilvēkiem ir ēdiens, ko bieži gatavo visai ģimenei. Tā ir veselīga, garšīga un viegla.
Tomēr ne vienmēr mēs paliekam sajūsmā par rezultātu. Tāpēc interneta izdevuma kulinārijas eksperti atklāja noslēpumus, kā parastu vistas zupu pārvērst par šedevru.
Kaulu masa
Daudzi cilvēki vistas zupā vēlas garšīgus mājputnu gaļas gabaliņus, taču no krūtiņas vai apakšstilbiem nevar pagatavot sātīgu, zeltainas krāsas buljonu. Ir jāpievieno kauli un kājas. Jā, buljona vārīšana neizskatās apetīti rosinošākais veids, taču pēc tam jūs izņemsiet visu lieko. Lēni vāriet gaļu vismaz 1,5–2 stundas. Rezultāts būs tā vērts.
Sīpoli un burkāni
Lai vistas zupa iznāktu perfektā krāsā un pārsteigtu ar savām garšas īpašībām, buljona vārīšanas procesā būs nepieciešams katlā iesūtīt vienu veselu burkānu. Jāievieto arī sīpoli, bet ir viens svarīgs triks: noņemam tikai virsējo mizas slāni. Pateicoties tam, zupa iznāks zeltaina.
Perfekta pasta
Ja vēlaties, lai vistas zupa kļūtu par īstu šedevru, tad sīpoli un burkāni jāapcep sviestā, pievienojot cukuru un izvēlētās garšvielas un sausos garšaugus. Zupa kļūs neticami aromātiska.
Svaigas un kvalitatīvas garšvielas
Papildiniet zupu ar lauru lapām, melnajiem pipariem, timiānu vai rozmarīnu. Lai garšvielas būtu intensīvākas, pievienojiet tās zupas vārīšanas sākumā, bet svaigus zaļumus kā pētersīļus vai dilles pievienojiet pašās beigās, lai saglabātu to aromātu.
Krēmīga tekstūra ar nelielu sviesta piedevu
Dažas sviesta piciņas, kas pievienotas beigās, piešķir zupai krēmīgumu un siltumu. Šajā sakarā var pievienot arī mazliet saldo krējumu vai kokosriekstu pienu, ja vēlaties eksotiskāku garšu.