Kā pareizi apgriezt rozes oktobrī, lai tās labi pārziemotu

Kā  palīdzēt rozēm pārziemot?

Nākamais svarīgais posms pēc apgriešanas – rožu nosegšana no sala, sniega un grauzējiem. Ir vairāki segšanas veidi, viss ir atkarīgs no zieda vecuma un šķirnes.

Agrošķiedra, polietilēns. Šādus materiālus izmanto, lai ar ziediem pārklātu lielas platības. Materiāls tiek uzvilkts uz metāla vai koka karkasa, izveidojot caurumus gaisa piekļuvei.

Audekls. Piemērots atsevišķu rožu krūmu segšanai. Ar tiem aptin zieda stumbru, aptinot to vairākas reizes. Apakšā materiālu labi nostiprina ar virvēm un piespiež pie zemes ar ķieģeli. Rožu augšdaļai izveido pārklāju, ko piesien pie zieda stumbra.

Egles zari. Šis segums veido labu izolāciju un tajā pašā laikā ļauj caur to iekļūt gaisam. Egļu zari ir piemēroti augstu rožu segšanai. To nevajadzētu izmantot, kamēr temperatūra nav nokritusies līdz -5 grādiem pēc Celsija. Egļu zarus uz rozēm apklāj vairākās kārtās. Šādu segumu nāksies noņemt marta beigās, slāni pa slānim trīs dienu laikā, lai zieds pierastu pie gaisa temperatūras.

Lasi vēl: Smieklīgi vai nē, bet leju etiķi podā katru nedēļu. Lūk, kāpēc

Ar ko barot rozes septembrī-oktobrī, lai pasargātu no aukstuma

Lai ziedi būtu noturīgi pret salu un labi pārciestu ziemu, ir jāveic svarīgas augu kopšanas procedūras. Šeit īpaša vieta atvēlēta pareizai rožu krūmu laistīšanai, tādējādi pasargājot ziedus no aukstuma. Un arī šāda laistīšana stiprinās krūmus, tāpēc nākamajā gadā tie būs neticami skaisti.

Lai panāktu vislielāko efektu, ir nepieciešams mēslot divas reizes. Pirmo reizi rožu krūmus var barot septembra beigās. Un atkārtot laistīšanu oktobrī, 2-3 nedēļas pēc pirmās barošanas.

Lasi vēl: Iespējams, labākie kārtainie salāti svētku galdam. Neparasta sastāvdaļu kombinācija, varen gards rezultāts!

Lai pagatavotu laistīšanas maisījumu, uz 10 litriem ūdens jāņem 15 g superfosfāta un monofosfāta. Ar šo mēslojumu pilnībā pietiek piecu kvadrātmetru platībai. Un šīs laistīšanas rezultāts jūs patīkami pārsteigs jau nākamajā sezonā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment