Kā pārstāt svīst pēc kārtējā treniņa?

Izvēlies piemērotu ūdens temperatūru dušā

Tiklīdz beidz treniņu, dodies dušā un ūdens temperatūru noregulē uz nedaudz zemāku par esošo ķermeņa temperatūru. Karsts ūdens vēl vairāk uzkarsē ķermeni.

Iespējams, ka tu pēc treniņa labprāt dotos ledaini aukstā dušā, tomēr vēss ūdens tevi atvēsinās tikai uz īsu brīdi, tā apgalvo Tiptons. Tuvu ādai esošie asinsvadi sašaurināsies, iesprostojot karstumu tavā ķermenī un izraisot sviedru gāšanos.

Dod priekšroku ērtam apģērbam

Pēc dušas izvēlies brīvu, vieglu apģērbu, lai ļautu sviedriem izgarot. Kokvilnas krekli ir gana poraini, lai ļautu gaisam cirkulēt, tie palīdzēs sviedriem tevi atdzesēt, nemērcējot ādu.

Lai palielinātu efektivitāti, līdz nokļūsti birojā atstāj kreklu neaizpogātu.

Izvēlies piemērotākos matu kopšanas līdzekļus

Izvairies no ikdienā ierastās matu želejas lietošanas. Tā vietā izvēlies mitrumu neuzturošu produktu, kurš atgrūž lieko mitrumu no matiem. Uz matu kopšanas līdzekļa iepakojuma meklē atslēgas vārdus “anti-humectant”.

Atvēsini plaukstas locītavas

Ja 20 minūtes pēc došanās dušā tu atkal saskaries ar pārkaršanu, samazini svīšanu, turot zem vēsa, tekoša ūdens strūklas plaukstu locītavas. Lielākie asinsvadi šajā vietā atrodas diezgan tuvu ādas virspusei. Atvēsinot šo ķermeņa daļu, tu ātri zaudēsi siltumu, apgalvo Tiptons.

Mitrini ādu, bet nedari to uzreiz

Neiezied ādu ar mitrinošu krēmu uzreiz pēc mazgāšanās, tā vietā uzgaidi 30 minūtes, līdz stabilizējas ķermeņa temperatūra.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment