Kā pret tevi patiesībā attiecas cilvēki: uzzini ar trīs paņēmienu palīdzību, kuru izmanto diplomāti

Arts Gaspārovs ir Maskavas Valsts starptautisko attiecību institūta mācību grāmatu un Pārrunu enciklopēdijas autors. Viņš dalās ar diplomātisko pieredzi un vērtīgiem padomiem.

Kā zināt, kā patiesībā pret mums attiecas citi cilvēki? Vai viņi patiešām izjūt pret mums simpātijas, vai tikai izliekas? Iepazīstieties ar trim pārbaudītiem paņēmieniem no diplomātu prakses, kas palīdz noteiktu citu cilvēku patieso attieksmi. Šie paņēmieni balstās uz analīzi un novērtējumiem, kā citas personas reaģē uz mūsu rīcību.

Pirmais paņēmiens – pārbauda atsaucību. Jūs vēršaties pie cilvēka ar lūgumu un vērojiet viņa reakciju. Bet tas nevar būt parasts lūgums, tam jābūt kaut kam, kas šo personu izrauj no viņa komforta zonas. Ja cilvēks piekrīt, tas nozīmē, ka viņš ir patiešām patiess un labi pret jums attiecas. Bet ja sāk svārstīties un atteikt – tā ir jau pavisam cita lieta.

Ja cilvēks min dažādus pārliecinošus iemeslus, kas liedz viņam palīdzēt, piedāvājiet viņam alternatīvu, piemēram, sakot: “Ja tu man nevari palīdzēt šādi, nekas. Bet palīdzi man tad citā veidā”. Ja cilvēks arī tad sniedz atteikumu, noteikti ir vērts aizdomāties. It īpaši, ja atteikums tiek saņemts vairāk nekā divas reizes pēc kārtas.

5 zodiaka zīmes, kuras ir pelnījušas dāsnas likteņa dāvanas. Kā izveidosies viņu dzīve jaunos apstākļos

Otrais paņēmiens – pārbaude uz pateicību. Jūs izdarāt cilvēkam kaut ko labu un noderīgu, un tas ir tieši tas, kas viņam ir vajadzīgs. Ja jūs palīdzat cilvēkam lietā, par kuru viņš nelūdza palīdzību, jūs var uzskatīt par uzmācīgu. Tāpēc jūs palīdzat jautājumā, kurā ir nepieciešama palīdzība. Tad pavērojiet reakciju. Ja pateicība būs virspusēja, visticamāk jūsu attiecībās viss nav tik gludi.

Trešais paņēmiens balstās uz abpusējas iniciatīvas principu. Jūs izrādāt attiecībās iniciatīvu. Ja tas netiek novērtēts pienācīgā veidā, arī ir vērts aizdomāties.

Lasi arī: 7 pazīmes, kas liecina, ka vīrietis baidās pazaudēt sievieti

Piemēram, jūs piedāvājat cilvēkam kopā pavadīt laiku, zvaniet, rakstiet un demonstrējat patiesu uzmanību. Ja jūs atpakaļ nesaņemat ielūgumu, jums neraksta un nezvana, šāda reakcija parāda, kā pret jums attiecas patiesībā.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment