Kā viegli mājas apstākļos maisos izaudzēt zemesriekstu: vienkāršāk par vienkāršu

 

 

Zemesrieksti ir augs, kas aug labi un gandrīz neprasa lielu audzētāja darbu, taču rezultātā ir iespējams iegūt ievērojamu daudzumu garšīgu un barojošu zemesriekstu.

Zemesriekstu audzēšana ir salīdzinoši viegla, jo tie neprasa īpašu uzmanību vai sarežģītus apstākļus. Tiem nepieciešama tikai siltuma un vieglas augsnes kombinācija. Pateicoties vienkāršajai audzēšanas metodēm, tos var audzēt gan lielos dārzos, gan arī konteineros vai maisos, kas ir ērts risinājums ierobežotas vietas gadījumā.

Lasi arī: Ko darīt ar avenēm pēc ražas novākšanas: augusta darbu saraksts, lai nākamajā gadā iegūtu izcilu ražu

Kāpēc audzēt

Tie ir ne tikai garšīgi, bet arī barojoši, un tos var izmantot dažādos ēdienos, sākot no uzkodām līdz piedevām. Tie ir pazīstami ar savām neparastajām augšanas īpatnībām – tie zied virs zemes, bet augļi veidojas zem zemes. Katrs zemesrieksts ir pasargāts no ārpuses ar aizsargājošu mizu.

Zemesriekstu audzēšana ir piemērota gan pieredzējušiem dārzniekiem, gan iesācējiem, jo tā ir zema uzturēšanas un augšanas procesa vienkāršības dēļ, vienlaikus nodrošinot bagātīgu un garšīgu ražu. Tiesa, zemesriekstiem vajag siltu klimatu, tāpēc to vajag darīt vasarā!

 

Labākā metode

Jums pat nav jāizvēlas īpaša vieta dārzā, jo vislabākā zemesriekstu stādīšanas metode ir vienkārši stādīt tos maisā. Lai sāktu stādīšanu, izmantojiet neapstrādātus zemesriekstus. Pirmkārt, nomizojiet tos un iemērciet ūdenī uz 25 minūtēm.

Pēc mērcēšanas zemesriekstus ietin papīra dvielī, kuru pēc tam samitrina ar ūdeni un atstāj zemesriekstus uz divām dienām dīgt.

Lielos maisos pilda ar zemi, katrā no tiem ievieto trīs izdiedzētus zemesriekstus.

Augs mīl sauli, tāpēc novietojiet maisus tur, kur ir pietiekama saules gaisma.

Pirmie dzinumi būs redzami desmitajā dienā pēc stādīšanas, tie ir jāapklāj, tāpēc labāk šim nolūkam izmantot plānu dabīgu audumu. Katru dienu pārliecinieties, ka zeme ir pietiekoši mitra.

Par auga gatavību vēsta krūma zari – tiklīdz tie zaudē savu zaļo krāsu un pakāpeniski izžūst, jūs varat sākt novērtēt sava darba rezultātus.

 

Pilns zemesriekstu nogatavināšanas cikls ilgst nedaudz vairāk par trim mēnešiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment