Kā sporta apavi kļuva par luksus apaviem?

valention

Staigājot pa ielām, vairs nav pārsteigums redzot kādam kājās brīvā laika jeb vai sporta apavus. Vai sporta apavi nu ir luksus lieta?

Vēl, šķiet, pirms neilga laika sporta un brīvā laika apavi tik iegādāti priekš staigāšanas pa ielu, iešanai līdz veikalam vai došanās brīvdabas atpūtā.

 

Lielākoties sportiskā tipa apavi tika kombinēti ar džinsiem vai brīva stila apģērbu.

Pieprasītākie zīmoli vienmēr bija bijuši Puma, Nike vai Reebok, bet tas nav nekas jauns, ka vīrieši jau izsenis labprātīgi maksā par konkrēto “vārdu”, krāsu, formu vai līniju. Tomēr, vienmēr šie apavi tika vilkti tikai ļoti neoficiālā gaisotnē: uz ielas vai dodoties aktīvākā atpūtā.

Tagad tas ir mainījies! Pateicoties dizaineriem un tērpu māksliniekiem, kuri nosaka stilu, sporta apavi sāk kļūt par stilīgāko apģērba gabalu šogad. Pat pasākumos, kuros ir oficiālāks ģērbšanās stils, brīvā laika apavi tiek pieņemti kā atbilstoši.

Pat tādi modes pasaules vārdi kā Dior, Valentino un Lanvin cenšas ienākt Nike un Adiddas teritorijā, piedāvājot savu līniju brīvā laika/ sporta apavus. Tomēr šiem apaviem nav īsti vietas sporta zālē, jo viņi vairāk kalpo stilam, nevis kā labs palīgs treniņā, atbalstot pēdu un papēdi nepieciešamajās vietās.

lanvin

polo

valentino 1

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment