Kā JŪS varat kļūt savam bērnam par labākiem vecākiem pasaulē!

Esi nelokāms, par gulēt iešanas laiku

Pētījums 2013. gadā atklāja, ka bērni, 7 gadu veci, kuriem ir neregulārs gulēt iešanas laiks, ir daudz nepaklausīgāki un viņu uzvedība ir nevaldāmāka, salīdzinot ar tiem bērniem, kuri vienmēr gāja gulēt vienā un tajā pašā laikā. Un, jo ilgāk tu ļauj viņiem iet gulēt, kad viņi vēlas, jo trakākas kļūst uzvedības problēmas. Ja tev ir vēlu jāstrādā, tad neļauj saviem bērniem tevi gaidīt mājās līdz vēlai naktij. Labāk veic video zvanu vai vienkārši piezvani un novēli viņiem labu nakti, lai tavs partneris var pēc tam likt bērnus gulēt.

Ļauj viņiem lasīt to, ko viņi vēlas

Bērni, kuri lasa prieka pēc, to ko viņi patiesi vēlas lasīt, pēc tam spēj sasniegt labākus akadēmiskos rezultātus. Ne tikai mākslās, literatūrā un valodās, bet arī matemātikā. Tāpēc, ja tu gribi, lai tavs bērns sāk lasīt pasaules klasiķus, labāk pacieties, kad tie paši atnāks pie viņa. Neliec viņam justies slikti par to, ka bērns vēl joprojām grib palasīt stāstus par zaķi, kura labākais draugs bija sēne. Galvenais ir ļaut attīstīties bērna vēlmei un ieradumam lasīt.

Rādi drosmīgu un pārliecinātu piemēru

Ja tu vēlies, lai tavs bērns nākotnē izaug par garīgi spēcīgu un pārliecinātu cilvēku, tad tev ir jārāda drosmīgs piemērs. Tik vienkārša lieta, kā aiziet vienatnē uz filmu kinoteātrī, bērnam var parādīt to, ka par to nav vērts kaunēties vai nav jājūtas par to neērti. Daudziem pieaugušajiem tas vēl joprojām sagādā problēmas, tāpēc viņi nekur nedodas vieni. Piemēram, tu no rīta esi otrādi uzvilcis kreklu, bet saproti to tikai pēcpusdienā. Tā vietā, lai izjustu kaunu, labāk pasmejies par to. Tad ir arī lielāka iespēja, ka kādā neveiklā situācijā tavs bērns paķiķinās un nenokaunēsies.

Esi uzmanīgs, kad bērnam ir 14 gadu

Šis ir tas vecums, kad bērns vairs negrib sekot “līderim” jeb tev. Viņam sāk parādīties sava izpratne par dzīvi un viņš pats vēlas patstāvīgi pieņemt lēmumus. Šajā periodā un arī pirms tam ir būtiski runāties ar savu bērnu. Kas viņam interesē, kā viņam gāja bērnu dārzā, kā viņš jutās grupiņā un tam līdzīgi. Tie ir ielietie pamati uz kuriem tu, bērns 14 gados, varēsi stiprināt saiti ar savu bērnu jau grūtākā periodā. Jautā par viņa draugiem, ar ko viņi nodarbojās un kā viņiem visiem veicas.

Esi loģisks un mierīgs baiļu situācijās

Esi mierīgs un saprātīgs, kad parādās kādas šķietamas briesmas. Tā vietā, lai pārvestu savu meitiņu otrpus ielai, kad jūs ieraugāt lielu suni, pārvērt šo situāciju par pilnīgi drošu. Vari teikt “Vai, cik jauks sunītis! Varam palūgt tā saimniekam, vai drīkstam pataustīt, cik mīksta un pūkaina ir tā spalva!” Bērns mācās un saprot no tavas reakcijas, kura situācija ir bīstama un kura nē. Neradi un neļauj rasties bērnā bailēm bez īsta iemesla.

Esi kluss un mierīgs, kad mēģini apklusināt mazus bērnus

Izvairies no balss pacelšanas, tas patiesībā bērnos rada trauksmi un tie sāk kliegt vēl vairāk. Un tā jūs tur visi stāvat un kliedzat, līdz kāds jau ir aizelsies vai izplūdis asarās. Lai apklusinātu bērnus sāc čukstēt. Tas viņiem liks koncentrēties un apklust, lai sadzirdētu tavu sakāmo.

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment