Kā uzlabot savu treniņu kvalitāti?

Ir kārdinājums, pildot vingrinājumus, koncentrēties uz veikto reižu skaitu, ne tik daudz uz vingrinājuma precizitāti. Cik pilnos atspiedienus tu veici? Cik liels svars bija uz svaru stieņa? Vienkārši palielinot svara daudzumu vai reižu skaitu, nepadarīs tevi spēcīgāku, ja tu nepievērsīsi uzmanību vingrinājuma pareizībai.

  1. Nepareiza pievilkšanās

Tu noteikti esi redzējis, kā citi cilvēki pievelkoties tur savus elkoņus saliektus, tos neiztaisnojot. Kā arī viņi pievelkas tikai tik tālu, ka viņu acis vai deguns ir vienā līmenī ar stieni. Tā ir nepareiza pievilkšanās. Pienācīga pievilkšanās sākas ar iztaisnotām rokām, brīvi karājoties un pievilkšanās ir tik tālu, ka tavs zods ir pāri stienim.

Lai tu varētu iemācīties to darīt, sāc ar negatīvo pievilkšanos. Precīzāk, pēc pievilkšanās, ļoti lēni laidies lejā. Tam ir jāpatērē aptuveni 10 sekundes. Tavi roku muskuļi ir saspringti un darbojas ilgāk, tāpēc spēcīgāki tie kļūs ātrāk.

  1. Pareizi pietupieni

Pareizs pietupiens beidzas tad, kad tavs dibens ir ļoti tuvu papēžiem. Ja tu nepietupies zemāk par saviem ceļgaliem, tad tu izpildi tikai puspietupienu. Liela daļa no mums ir pārāk saspringti un nelokani potītēs un ceļgalos, lai varētu izdarīt pilnu, pareizu kustību. Ja tu esi iestrēdzis puspietupienos un šķiet, ka tu tālāk netiec, tad pamēģini katru dienu vingrināt savas potītes un ceļgalus, lai tos pieradinātu pie citādākām kustībām.

  1. Pareizi atspiedieni

Ja tu elementāri vari atspiesties 20 reizes, tad tu esi labā formā vai tu to dari nepareizi. Katrreiz, kad tu nolaidies pie zemes, tavam krūšu kurvim viegli vajadzētu tai pieskarties, tavai mugurai ir jābūt taisnai un dibenam nolaistam. Lai uzlabotu savu sniegumu, nesāc ar pilno atspiešanos. Pieradini savas rokas un sāc ar ceturtdaļu atspiediena, tad atgriezies sākuma pozīcijā. Pēc tam jau nolaidies līdz pusei, bet nākamo uztaisi pilno atspiedienu. To atkārto 5 reizes.

Avots: mensjournal.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment