Šodien vēlos iepazīstināt ar pavisam jaunu kabaču recepti. Gatavoju šo ēdienu savam mīļajam znotam, un recepte mani tik ļoti ieinteresēja, ka nolēmu izmēģināt. Rezultātā atklāju pavisam svaigu un nebijušu kabaču garšu!
Kabacis ir lielisks dārzenis ar bagātīgu uzturvielu saturu – tas ir pilns ar A, C un K vitamīniem, kā arī vērtīgām minerālvielām, piemēram, magniju un kāliju. Tā augstais ūdens saturs un šķiedrvielas palīdz uzturēt organismu hidratētu, un šķiedrvielas nodrošina ilgstošu sāta sajūtu, kas var būt noderīga svara kontrolē.
Lasi arī: Labklājības ministrs ziņo, ka šis konkrētais pabalsts palielināsies par 75 eiro, tomēr viņš vēlas to celt vēl
Kabaci var izmantot ļoti dažādos ēdienos – to var cept, grilēt, vārīt, sautēt, izmantot salātos, zupās, pīrāgos un pat desertos. Tā neitrālā garša ļauj to kombinēt ar dažādiem citiem produktiem un garšvielām. Kabaci ir viegli un ātri pagatavot. To var ātri sagriezt un pievienot dažādiem ēdieniem bez ilgstošas gatavošanas. Turklāt, kabači neprasa sarežģītas gatavošanas prasmes, kas padara tos ideāli piemērotus arī iesācējiem.
Plus, kabacis ir viegli pieejams un bieži vien ļoti pieņemams cenā. Tas ir sezonāls dārzenis, kas ir pieejams lielveikalos un tirgos visā augšanas sezonā. Kabaci var viegli audzēt pašam savā dārzā, kas samazina nepieciešamību pēc iepirkšanās un transporta. Tas padara kabaci par videi draudzīgu izvēli.
Kabacis ir universāls, veselīgs un pieejams dārzenis, kas padara to par izcilu izvēli ikvienam, kurš vēlas bagātināt savu uzturu ar uzturvielām bagātiem un garšīgiem ēdieniem.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās
Ķeramies klāt pagatavošanai!
GATAVOŠANAS METODE
Sagriež kabačus gredzenos, man ir 3 kabači, kas sver 900 gramus.
Sagriež lielos burkānus arī gredzenos.
Papriku sagriež strēmelītēs, sīpolu ceturtdaļas sagriež gredzenos, zaļumus smalki sakapā.
Paņemiet dziļu pannu.
Ielejiet nedaudz augu eļļas un apcepiet kabačus, apcepiet ātri, mūsu mērķis nav to novest līdz gatavībai, bet gan viegli termiski apstrādāt dārzeņus, tas ir šāda kabaču ēdiena noslēpums.
Es cepu kabačus apmēram 50 sekundes no katras puses.
Tātad, vispirms apcep kabačus , tad 2 minūtes apcep burkānus, apmēram 1,5 minūtes apcep piparus un apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgi. Dārzeņi labi saglabā savu formu.
Ievietojiet visus apceptos dārzeņus atpakaļ katliņā.
Tagad pievienoju sāli, piparus pēc garšas, izmantoju pusi tējkarotes, pāris ķiploka daiviņas izlaižu caur ķiplokspiedi, un pievienoju 1-2 ēd.k sezama sēklas, samaisiet un visu vietu karsēju 1-2 minūtes un noņemu no uguns.
Var pasniegt. Ļoti gardi un skaisti! Pamatēdienā šodien man ir kartupeļi ar gaļu, kas sautēti skābā krējumā.
Sastāvdaļas:
Kabači “znotam”:
Kabači – 900 gr
Burkāni – 1 gab.
Sīpols -1-2 gab.
Paprika – 1 gab
Sezama sēklas – 2 ēdamk.
Zaļumi – pēc garšas
Sāls – 1/2 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas