Šodien cepsim vienkāršu, bet neticami garšīgu ābolu pīrāgu. Šī pīrāga galvenais noslēpums ir vissmalkākā, gaisīgākā, irdenākā un ļoti, ļoti mīkstākā mīkla.
Sastāvdaļas ir visvienkāršākās un prasa minimālu jūsu laiku, tāpēc iesaku cept ikvienam!
Sastāvdaļas:
piens (silts) – 180 ml
etiķis (9%) – 1 ēdamkarote.
olas – 3 gab.
cukurs – 300 g
sāls – šķipsniņa
vanilīns – šķipsniņa
augu eļļa – 100 ml
cepamais pulveris – 12 g
milti – 300 g
āboli – 3 gab. (liels)
Gatavošanas metode:
Ābolus sagriež mazos gabaliņos. Nolieciet ābolus malā un pagatavojiet mīklu.
Sajauc 180 ml silta piena ar 1 ēdamkaroti etiķa (9%) un atstāj uz 5 minūtēm.
Bļodā sasit 3 olas, pievieno šķipsniņu sāls, šķipsniņu vanilīna, pievieno 300 g cukura un sakuļ ar mikseri līdz pūkains un cukurs pilnībā izšķīdis. Tas aizņem apmēram 5 minūtes.
Ņem olas istabas temperatūrā .
Noskaidroti un publiskoti Zelenska un citu valsts vadītāju ikmēneša ienākumi
Tagad olu masai pievieno 100 ml augu eļļas bez smaržas un pienu ar etiķi. Paskaties, cik tas ir neviendabīgs, ir izveidojušās baltas pārsliņas.
Karstais rudens sniedz zīmes par gaidāmo ziemu – tā būšot neparasta
Tieši piens un etiķis padara mīklu irdenu un elastīgu, padarot kūku gaisīgāku un maigāku. Piena un etiķa vietā pievienojot kefīru vai skābo krējumu, tādu tekstūru nesasniegsim.
Citā bļodā samaisiet 300 g izsijātu miltu un 12 g cepamā pulvera.
Ielejiet sausās sastāvdaļas šķidrajās sastāvdaļās un samaisiet tās kopā ar mazāko miksera ātrumu. Nav nepieciešams pārspēt, vienkārši sajauciet sastāvdaļas.
Lasi vēl: 6 nabadzības cēloņi: lietas mājoklī, kas neļauj jums pelnīt vairāk
Mīkla sanāk diezgan bieza, viendabīga, bez miltu kunkuļiem un ļoti aromātiska.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….