Šodien gatavosim vienkāršu, taču īpaši gardu ābolu pīrāgu. Tā īstā burvība slēpjas maigajā, gaisīgajā un īpaši trauslajā mīklā, kas burtiski kūst mutē.
Sastāvdaļas ir visvienkāršākās un prasa minimālu jūsu laiku, tāpēc iesaku cept ikvienam! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās! Tagad ķeramies klāt pagatavišanai.
Gatavošanas metode:
Ābolus sagriež mazos gabaliņos. Nolieciet ābolus malā un pagatavojiet mīklu.
Sajauc 180 ml silta piena ar 1 ēdamkaroti etiķa (9%) un atstāj uz 5 minūtēm.
Lielisks veids, kā pavairot pelargonijas/ģerānijas – būs nepieciešama tikai viena lapiņa
Bļodā sasit 3 olas, pievieno šķipsniņu sāls, šķipsniņu vanilīna, pievieno 300 g cukura un sakuļ ar mikseri līdz pūkains un cukurs pilnībā izšķīdis. Tas aizņem apmēram 5 minūtes.
Ņem olas istabas temperatūrā .
Tagad olu masai pievieno 100 ml augu eļļas bez smaržas un pienu ar etiķi. Paskaties, cik tas ir neviendabīgs, ir izveidojušās baltas pārsliņas.
Tieši piens un etiķis padara mīklu irdenu un elastīgu, padarot kūku gaisīgāku un maigāku. Piena un etiķa vietā pievienojot kefīru vai skābo krējumu, tādu tekstūru nesasniegsim.
Citā bļodā samaisiet 300 g izsijātu miltu un 12 g cepamā pulvera.
Ielejiet sausās sastāvdaļas šķidrajās sastāvdaļās un samaisiet tās kopā ar mazāko miksera ātrumu. Nav nepieciešams pārspēt, vienkārši sajauciet sastāvdaļas. Mīkla sanāk diezgan bieza, viendabīga, bez miltu kunkuļiem un ļoti aromātiska.
Tālāk seko ļoti svarīgs solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Busuļu ģimenē gaidāms papildinājums – vecāki atklāj priecīgo vēstiby Sandra Ločmele
- Dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs par laika periodu no 7. līdz 9.maijam: daudz kas top skaidrs par gaidāmo vasaruby Laura Blūma
- 10 pazīmes, ka vīrietis nav ieinteresēts attiecībās ar jums (pat ja to nesaka tieši)by Rinalds Bergmanis