Veidni izklāj ar cepamo papīru, izlej pusi no mīklas un vienmērīgi sadala pa visu veidnes virsmu.
Manas formas izmērs ir 23×32 cm
Tagad uz mīklas izklājiet sagatavotos ābolus.
Man patīk, ja pīrāgā ir daudz ābolu, tāpēc šajā receptē liku 3 lielus ābolus, tas ir apmēram 500-550 g
Piepildiet ābolus ar otro mīklas pusi un vienmērīgi sadaliet to.
Ja jūsu āboli ir skābi, varat tos apkaisīt ar cukuru. Lai iegūtu papildu garšu, varat pievienot arī citrona vai apelsīna miziņu vai maltu kanēli.
Liek pīrāgu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C uz 30-35 minūtēm. Režīms: no augšas uz leju, bez konvekcijas.
Gatavību pārbaudām ar koka iesmiņu – jāiznāk sausam, bez mīklas paliekām. Izņemiet pīrāgu no krāsns un ļaujiet tai atdzist tieši pannā.
Tad pārliekam uz šķīvja, noņemam papīru un sagriežam gabaliņos. Pīrāgs izrādās maigs, gaisīgs, ļoti gaisīgs un aromātisks!
Ja esat noguris no klasiskās šarlotes, tad pagatavojiet šo vienkāršo ābolu pīrāgu, jums tas noteikti patiks!
Sastāvdaļas:
piens (silts) – 180 ml
etiķis (9%) – 1 ēdamkarote.
olas – 3 gab.
cukurs – 300 g
sāls – šķipsniņa
vanilīns – šķipsniņa
augu eļļa – 100 ml
cepamais pulveris – 12 g
milti – 300 g
āboli – 3 gab. (liels)
Man tā ir bērnības garša un katrs kumoss atgriež laimīgos brīžos!
Tevi noteikti interesēs
- Ja ieliksiet dēlam tādu vārdu, viņš izaugs par staltu vīrieti: 13 seni vīriešu vārdi, kuru nozīme ir “drosmīgs”by Laura Andersone
- Kāpēc gaļas vārīšanas laikā katlā liek glāzi – dalos ar lielisku trikuby Rinalds Bergmanis
- Kā pasargāt dārzeņus no baltmušas – kaitēklis pat nedomās nolaisties uz jūsu dobēmby Anete Goba