Kad iestājas rudens aukstums: sinoptiķi atjaunojuši laika prognozi rudenim un jau tuvākajās dienās viss mainīsies

Meteorologi tuvāko nedēļu laikā prognozē būtiskas laikapstākļu izmaiņas.  Septembra sākums priecēja iedzīvotājus ar neparasti siltu laiku, kas vairāk atgādināja vasaras beigas nekā rudens sākumu.

Kā informēja ārzemju situāciju centra vadītājs Varakins, temperatūra septembra pirmajās dienās par 5-6 grādiem pārsniedza klimata normu. “Esam pieraduši pie tik silta laika un septembri uztveram kā vasaras turpinājumu, aizmirstot, ka ir jau rudens,” atzīmēja sinoptiķis.

Neskatoties uz neseno aukstumu, temperatūra joprojām ir 4 grādus virs normas. Anticiklons, nodrošinot siltu un sausu laiku, saglabāsies līdz šīs nedēļas beigām. Nedēļas nogale un nākamās nedēļas sākums gaidāms silts un saulains.

Prognoze tuvākajām dienām:

Gaisa temperatūra dienā: 23-25°C

Nokrišņi: nav gaidāmi

Izskan pirmās prognozes par to, kad reģionā sākies ziema

Temperatūra virs normas: 5 grādi

Taču, pēc Varakina teiktā, būtiskas laikapstākļu izmaiņas gaidāmas septembra otrajā pusē. Pēc 14.-15.datuma anticiklons sāks sabrukt, piekāpjoties Atlantijas okeāna ietekmei. Tā rezultātā tiks veiktas šādas izmaiņas:

Ciklonu rašanās

Mākoņu palielināšanās

Iespējami nokrišņi

Temperatūras samazināšana līdz klimata normai

Neskatoties uz gaidāmo atdzišanu mēneša otrajā pusē, septembris kopumā solās būt siltāks nekā ierasts, jo pirmajās divās nedēļās valda neparasti augsta temperatūra.

Visi to izjutīs: meteorologs pastāstīja, kad sāksies La Ninja un ko tas izraisīs laikapstākļos

Meteorologi iesaka Eiropas daļas iedzīvotājiem būt gataviem krasām laikapstākļu izmaiņām un rudens raksturīgo laikapstākļu atgriešanās mēneša vidū.

Lasi vēl: Noslēpums, kā saglabāt jaunību: sieviete, kura 70 gados izskatās kā 35, atklāj savu metodi

Tomēr Latvijas sinoptiķi ir ļoti nobažījušies par tuvāko laiku.. 

Sinoptiķi ziņo, ka nedēļas vidū Latvijas teritorijai no rietumiem pietuvosies ciklons, kas nesīs mākoņainu laiku. No otrdienas rīta daudzviet gaidāms lietus, un arī trešdien lielā daļā valsts teritorijas turpināsies lietainas epizodes.

Vējš pūtīs lēni līdz mēreni no dienvidaustrumiem un dienvidiem, bet jūras piekrastē naktī uz otrdienu tas būs brāzmains. Naktī gaisa temperatūra būs +11…+16 grādi, piekrastē nedaudz siltāks. Dienā temperatūra sasniegs +17…+22 grādus, valsts austrumos iespējams par grādu vairāk.

Tomēr tas nav viss.. 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment