Kad iestājas rudens aukstums: sinoptiķi atjaunojuši laika prognozi rudenim un jau tuvākajās dienās viss mainīsies

Nedēļas otrajā pusē debesis pārsvarā būs mākoņainas, bet periodiski skaidrosies. Katrā dienā atsevišķās vietās gaidāms lietus.

Vējš pakāpeniski pierims un kļūs lēns, pūšot no austrumiem. Siltās gaisa masas saglabāsies, dienas laikā temperatūra sasniegs līdz +25 grādus, bet naktīs tā būs +12…+17 grādu robežās.

Tuvākajās dienās Latvijā gaidāmas laikapstākļu izmaiņas – debesis ik pa laikam aizklās mākoņi, un vietām būs lietus, vēsta sinoptiķi.

Lietus galvenokārt skars atsevišķas valsts daļas, bet plašākas lietavas sagaidāmas otrdien Kurzemē. Vējš būs pārsvarā lēns.

Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +10..+17 grādiem, bet dienās tā paaugstināsies līdz +18..+25 grādiem. Tomēr otrdien pēcpusdienā daļā Kurzemes temperatūra nepārsniegs +16 grādus. Tiek prognozēts, ka arī nākamā nedēļa būs salīdzinoši silta, turpinoties meteoroloģiskajai vasarai.

Jau iepriekš ziņots, ka Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati liecina, ka šoruden un ziemā Latvijā vidējā gaisa temperatūra būs augstāka par normu.

Lasi vēl: Uzlaužot slēdzeni pamestai mājai kādā Latvijas ciemā, ļaudis atklāja ļoti baisu skatu

Paaugstināts putekļu daudzums gaisā ir plašā Eiropas austrumu reģionā ilgstoša anticiklona dēļ, kas veicina sausumu. Vēja ietekmē gaisā paceļas sīkas putekļu daļiņas, kuras ar neapbruņotu aci nav redzamas.

LVĢMC novērojumu dati rāda, ka PM10 cieto daļiņu koncentrācija Latvijā ir sasniegusi 50–80 mikrogramus uz kubikmetru.

Labas gaisa kvalitātes rādītājs ir PM10 daļiņu daudzums zem 50 mikrogramiem uz kubikmetru, bet, ja koncentrācija pārsniedz 150 mikrogramus, gaisa kvalitāte ir ļoti slikta.

Noslēpums, kā saglabāt jaunību: sieviete, kura 70 gados izskatās kā 35, atklāj savu metodi

Otrdien gaiss kļūs tīrāks Kurzemē un valsts centrālajā daļā, pateicoties lietus mākoņiem, bet trešdien uzlabojumi būs jūtami visā valstī. Taču, nedēļas beigās pastiprinoties austrumu vējiem, gaisa kvalitāte var atkal pasliktināties.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment