Kad nepieciešams gatavot vakariņas, ņemu kilogramu sīpolu un lieku tos cepeškrāsnī. Uzkoda, kas garšīgāka par gaļu

Cepeškrāsnī ceptus sīpolus pirmo reizi es pamēģināju, kad biju ciemos pie draudzenes Ilzes. Viņa ir brīnišķīga saimniece un mīl eksperimentēt ar dažādiem produktiem un garšvielām, tāpēc visi vienmēr ir pārliecināti, ka Ilze savus viesus cienās ar neparastām, pašas pagatavotām delikatesēm. Un šoreiz kroņa ēdiens izrādījās sīpols.

Cepeškrāsnī cepts sīpols ir oriģināla uzkoda, kas neslikti izskatīsies uz svētku galda. Tāpēc es palūdzu draudzenei recepti, un ar to tagad padalīšos.

Sastāvdaļas:

7 vidēja izmēra sīpoli

1 ēdamkarote balzāmetiķis

2 tējkarotes sāls

2 tējkarotes cukurs

1 tējkarote ķiploka pulveris

2 tējkarotes malta paprika

1 ēdamkarote sojas mērce

1 tējkarote aromātisko zāļu maisījums

0,5 ēdamkarotes rafinētas saulespuķu eļļas

Puse paciņas sviesta

2 lieli ķiploki

Malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Sīpolu nepieciešams notīrīt un sagriezt ar nazi četrās daļās. Paņem bļodu un ieliec tajā sagatavotos sīpolus.

Bļodā ieber sāli, papriku, piparus, ķiploku pulveri un iecienītās aromātiskās zāles. Sīpolam pievieno sojas mērci un balzāmetiķi. Bļodā pielej saulespuķu eļļu un rūpīgi visu samaisi.

Bļodā, kurā ir sīpoli, cieši uzliec vāku vai uzliec pa virsu pārtikas plēvi un ieliec uz nakti ledusskapī marinēties. Nākamajā dienā iemarinētos sīpolus izņem no ledusskapja, vēlreiz kārtīgi apmaisi.

Cepamo formu iesmērē ar eļļu. Pa virsu liec sīpolus. Sagriez ķiploku galviņas un skaisti uzliec pa virsu sīpolam.

Uzmanīgi pa virsu sīpolam un ķiplokam uzber cukuru. Svarīgi, lai viss būtu izdarīts vienmērīgi.

Liec sīpolus iepriekš 180 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī, cep sīpolus 45 minūtes. Pēc šī  laika sīpolus izņem no cepeškrāsns, pa virsu sīpoliem uzliec sagrieztu sviesta gabaliņu un liec atpakaļ cepties vēl uz 20 minūtēm. Gatavs!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment