Kad sēt redīsus atklātā augsnē saskaņā ar Mēness kalendāru

Kur un kā sēt redīsus

Redīsu audzēšanai vislabāk piemērota ir smilšmāla augsne. Redīsi aug arī smilšainā augsnē, taču tie bieži jālaista.

Sakņu dārzenis labāk aug augstās dobēs, tāpēc no rudens labāk sagatavot vietu, kas ir augstāka par 20 cm.

Pirms stādīšanas dobi nepieciešams izrakt, sasmalcināt zemes gabalus un pievienot mitru mēslojumu. Ja dobe ir sagatavota jau no rudens, pirms sēšanas to tikai jānorok 5 cm dziļumā un bagātīgi jāaplaista.

Pavasarī, tāpat kā rudenī, redīsi jāstāda tā, lai saule uz tiem spīdētu vismaz dienas pirmajā pusē. Savukārt jūnijā jārūpējas, lai pusi dienas redīsi atrastos ēnā. Svarīgi, lai dobi novietotu no vēja aizsargātā vietā.

Galvenais augsekas noteikums ir neaudzēt vienas dzimtas kultūraugus vienu pēc otra, lai netiktu pārmantoti kaitēkļi un kaites. Redīsi pieder krustziežu dzimtas kultūrām. Tajā ietilpst arī kāposti, rudzupuķes, rāceņi, kreses un sinepes. Visus šos kultūraugus atkārtoti sēj tajā pašā vietā ar 3-4 gadu intervālu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Redīsi labi aug pēc gurķiem, ķirbjiem, tomātiem, kartupeļiem, kabačiem un zirņiem. Kā kaimiņus izvēlieties ķiplokus, sīpolus, spinātus, pākšaugus, burkānus, tomātus un gurķus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment