Kādēļ Tev vajadzētu rotaļāties?

Smiešanās mazina stresu

Smiešanās, “rēkšana”, “zviegšana”- tas viss tev var palīdzēt atbrīvoties no stresa un tas ir zinātniski pierādīts. Pētījumā viens pāris sēdēja klusējot, bet otrs pāris kopā skatījās smieklīgus video. Tie, kuri pavadīja laiku smejoties ziņoja par labāku laika pavadīšanu un viņu asinīs bija samazinājies kortizola līmenis, viela, kura ir saistīta ar stresu. Īsāk sakot, tas nav joks, ka smiešanās uzlabo tavu veselību!

Rotaļas palīdz attīstīties tavām smadzenēm

Pat tad, kad tu esi sasniedzis brieduma vecumu, spēlējot prāta spēles, tu vari veicināt savu smadzeņu attīstību un augšanu. Piemēram, tu vari mācīties jaunus lietu, priekšmetu nosaukumus un tas stimulēs pelēkās smadzeņu šūnas augšanu, kas vēlāk tev palīdzēs pieņemt lēmumus un domāt loģiskāk.

Rotaļas uzlabo tavu produktivitāti

Ofisa tikšanās reizēs, kurās valda brīva atmosfēra, pavadīta ar smiekliem, uzrāda lielāku produktivitāti. Kā arī, tiek uzlabojas savstarpējā komunikācija starp kolēģiem. Pētījumi rāda, kad kāds kolēģis pasaka joku, pārējie iesaistās un tā tiek nojauktas komunikācijas barjeras, rodas daudz brīvāka atmosfēra.

Rotaļas uzlabo tavu sirdsdarbību

Tas ir labs veids kā sevi pieradināt pie fizisko aktivitāšu palielināšanu savā ikdienā. Neatstāj savu bērnu rotaļājamies vienatnē. Pievienojies viņam! Tas palīdzēs tavai veselībai un noteikti uzlabos attiecības ar bērnu, kas radīs prieku gan tev, gan bērnam.

Tas nostiprina tavas partnerattiecības

Kopīga smiešanās, jautru piedzīvojumu atcerēšanās un jaunu piedzīvojumu radīšana nostiprina tavas un tava partnera attiecības. Pētījumi liecina, ka pāris ir daudz apmierinātāks ar kopdzīvi un dzīvi vispārīgi.

No tā mēs varam secināt, ka pavisam noteikti ir vērts atslābt, atbrīvoties un kārtīgi pasmieties un izālēties!

 

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment