Kāds rīcības process ir stjuartiem, kad lidojuma laikā kāds nomirst? Es to nebūtu gaidījis!

 

Katru gadu apmēram 3,6 miljardi pasažieru lido lidmašīnās. Un diemžēl cilvēki arī mirst lidojuma laikā. Kas īstenībā notiek, kad kāds pasažieris lidojuma laikā atstāj šo pasauli? Kā stjuarti tiek galā ar nāvi 9 km augstumā?

Dažās lidmašīnās ir speciāli nodalījumi, kuros ērti uzglabāt vidusmēra lieluma cilvēka ķermeni līdz nolaišanās brīdim. Citos gadījumos mirušie tiek noguldīti lidmašīnas ejas galā, lai pēc iespējas paslēptu no citu pasažieru skatieniem.

Stjuarti tiek speciāli apmācīti, lai prastu diskrēti tikt galā ar nāves gadījumiem lidojumu laikā. Gadījumos, kad kaut kas ir līdzams, visi stjuarti ir apmācīti sniegt pirmo palīdzību.

 Bieži vien mirušie pasažieri tiek pārvietoti uz tukšu sēdekļu rindu vai paslēpti stjuartu nodalījumā aiz aizkariem vai durvīm. Dažreiz ķermeņi tiek apklāti ar pārvalku, taču procedūras dažādās aviokompānijās ir atšķirīgas.Stjuartu galvenais uzdevums ir turēt mirušo pēc iespējas tālāk no dzīvajiem pasažieriem. Ja biznesa klasē ir tukšas vietas, mirušos var pārvietot arī uz turieni.

Lasi vēl: Ko dara lidmašīnas apkalpe, ja pasažieri salonā sāk nodarboties ar TO? Vienkārši neticami!!!

Avots: revolucija.eu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment