Kādus kokus vajag stādīt pie kanalizācijas bedres, lai nebūtu visu laiku jāveic atsūkšana?

Daudzi māju īpašnieki ir satraukti par to, ka gandrīz katrā sezonā viņiem ir nepieciešams izsūknēt notekūdeņu bedri vai iztīrīt septisko tvertni, jo tā ir pilna.

Lai risinātu šo problēmu, daudzi māju īpašnieki palielina filtrācijas lauka izmērus vai izrok jaunu bedri, uz kuru pārvieto notekūdeņus. Taču ir vēl viena lieliska iespēja – izveidot biodrenāžu.

Ūdens līmeņa pazemināšanu bedru un gruntsūdeņu līmeņa samazināšanu augsnē var veicināt, izmantojot kokus, kas dabiskā veidā palīdzēs ūdenim iztvaikot atmosfērā.

Lasi arī: “Neviena ērce man netuvojas”: 7 līdzekļi, kas mani glābj no visām ērcēm

Šo procesu sauc par transpirāciju: auga saknes uzsūc lielu daudzumu ūdens, bet stumbrs un lapas izdala to atmosfērā. Tas ir normāls fizioloģisks process visiem kokiem un būtībā kalpo kā dabiska aizsardzība pret pārkaršanu.

Lielā Marsa un Jupitera konjunkcija 14. augustā: tā būtiski mainīs trīs zīmju dzīvi

Transportējamā ūdens apjoms ir atkarīgs no koka veida un vecuma, piemēram, bērzs, priede vai kļava vecumā no 5 līdz 8 gadiem iztvaicē 120 – 170 litrus diennaktī. Piekritīsies, tas ir milzīgs apjoms vienam kokam!

Lasi vēl: Vakars tuvojās un drīz būs viesi, tādēļ nolēmu krāsnī cept kartupeļus un… Izdevās fantastiski garšīgs šedevrs!

Jo vairāk kokam ir lapu, jo ūdens transportēšana ir intensīvāka. Galvenais uzdevums ir iestādīt tādu koku pie kanalizācijas bedres, kuram ir daudz lapu un spēcīgas saknes.

Māsīca atklāja, kāpēc nekādā gadījumā nevajag atstāt gultu nesaklātu. Kā es agrāk to neapzinājos

Dažas kultūras spēj pat nosusināt augsni 10 metru rādiusā, un tas viss pateicoties biezai un spēcīgai sakņu sistēmai. Šādas kultūras strādā kā bio nosūcēji, izsūknējot šķidrumu no zemes.

 

Un tā, lai nosusināt augsni, nepieciešams stādīt kultūras ar pietiekami lielu lapu laukumu, kā arī biezu un attīstītu sakņu sistēmu.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu tieši kurus kokus, un kādā attālumā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment