Kaimiņš biologs man pastāstīja, kā tikt vaļā no skudrām; Tagad viņas baidās no mana dārza kā no uguns

Dārza draugi, ja arī jūs, tāpat kā es, cīnāties ar skudru problēmu dārzā, esmu atradis efektīvu risinājumu. Izlasiet šo rakstu līdz beigām, un jūs uzzināsiet, kā uz visiem laikiem atbrīvoties no šiem kaitinošajiem kukaiņiem.

Neraugoties uz visiem maniem mēģinājumiem, tostarp izmantojot verdošu ūdeni, pelnus un mannu, skudras joprojām turpināja parādīties dārzā un citās vietās. Līdz pareizās metodes pastāstīja mana kaimiņiene…

Lasi arī: Dabīgi aizsardzības līdzekļi, kas pasargās no lapsenēm: kā atbaidīt bīstamus kukaiņus bez ķimikālijām

Skudras dārzā nav maza problēma. Skudras bieži veido savus pūžņus zem augiem, kas var bojāt saknes un apgrūtināt augu augšanu. Dažreiz tās uzrok arī sēklu dobes, traucējot sēklām dīgt.

Skudras bieži sadarbojas ar laputīm un citiem kaitēkļiem, jo tās vāc saldo izdalījumu, ko laputis ražo. Skudras aizsargā šos kaitēkļus, izplatot tos pa dārzu un tādējādi veicinot augu slimības un bojājumus.

Lieli skudru pūžņi var radīt problēmas augsnē, izjaucot tās struktūru un mitrumu. Tas var negatīvi ietekmēt augu augšanu un dārza kopējo veselību.

Tāpēc nav stāsts tikai pa r to, ka tas ir nepatīkami – tas ir arī praktisku iemeslu dēļ.

 

Bez ķīmijas

Es nelietoju veikalā nopērkamās ķīmijas, dodot priekšroku tautas metodēm, lai risinātu skudru problēmu dārzā. Mani vairāk uztrauc raža, tāpēc es izmantoju šīs tautas metodes. Tomēr svarīgi atzīmēt, ka katrs risinājums var darboties atšķirīgi un noteiktos apstākļos. Tas, kas palīdzēja vienā gadījumā, citā var nebūt tik efektīvs.

Viss atkarīgs no situācijas. Augšņu veids, skudru skaits un to dzīves ilgums tavā dārzā – tas viss ietekmēs, kuras metodes būs visefektīvākās.

 Ja skudras parādījās pirms vairāk nekā 2 vai 3 gadiem, tās varētu būt izveidojušas stabilu kopienas pasauli pazemē, un no tām atbrīvoties varētu būt ļoti grūti.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu metodi

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment