Kaimiņš komentē pārsteidzošo atstādināšanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata

«Nemācēšu teikt, kāpēc frakcija pieņem lēmumus, kad manis nav klāt. Tas ir aizmuguriski tapis balsojums,» KPV LV pieņemto lēmumu atstādināt viņu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata portālam BNN komentē Artuss Kaimiņš.

Politiķis atzīmē, ka no 11 klātesošajiem septiņi nobalsojuši par viņa atstādināšanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata un tas, pēc nolikuma, nav divas trešdaļas, proti, astoņas balsis. Līdz ar to lēmums neesot leģitīms un nākamnedēļ frakcijai jālemj no jauna, skaidro politiķis.

«Man tas ir zibens no skaidrām debesīm,» BNN pauž Kaimiņš, izsakot pārsteigumu par jautājuma nonākšanu dienaskārtībā.

Kaimiņš arī norāda, ka frakcijā bijis zināms, ka viņa 2.maijā nebūs, un atzīmē, ka ceturtdienās frakcija parasti nesanāk kopā.

Tikmēr Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens (KPV LV) sarunā ar BNN atzīmē, ka balsojums bijis slēgts. Uz jautājumu, vai viņš balsojis par Kaimiņa atstādināšanu no amata, Ģirģens atbild: «Mēs neatklāsim nevienu deputātu, kā viņš ir balsojis. Bet es teikšu tā, ka es esmu par pārmaiņām partijā.»

Ģirģens apgalvo, ka partijai ir nepieciešamas pārmaiņas un tas, viņaprāt, ir demokrātisks ceļš, kā tās ieviest partijā.

Kaimiņš pauž versiju, ka Ģirģens varbūt vēlas ieņemt viņa amatu.

Tikmēr, runājot par Zakatistova «iniciatīvu», Kaimiņš komentē: «Zakatistovam vajadzētu paskatīties man acīs, nevis aizmuguriski pieņemt šādus lēmumus, jo drosmīgs cilvēks tā nedara.»

BNN jau ziņoja, ka septiņi no 11 sanākušajiem KPV LV frakcijas deputātiem 2.maijā lēmuši Kaimiņu atbrīvot no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata.

Pēc sēdes Zakatistovs žurnālistiem sacīja, ka «nekas nav mainījies, tas ir organizatoriskas dabas jautājums, mums kā frakcijai jāpieņem kvalitatīvi lēmumi».

Jautāts, vai Kaimiņš traucējis pieņemt šādus lēmumus, Zakatistovs vien norādīja, ka nekritizē Kaimiņu, «šis nav personīgs jautājums, mēs kā frakcija lēmām».

Tāpat vēstīts, ka janvārī KPV LV frakcija lēma par Kaimiņa atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata, taču deputāti nobalsoja vienlīdzīgi un politiķim amata vietu izdevās saglabāt.

Arī toreiz Zakatistovs bija tas, kurš lēmumu iekļāva frakcijas darba kārtībā.

Tāpat ziņots, ka prokuratūra vērsusies Saeimā, lūdzot izdot kriminālvajāšanai Zakatistovu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment