Pētījuma rezultāti atklāj, ka etanols “iedarbina” AgRP neironus, kas atrodas hipotalāmā (smadzeņu priekšējā daļā), kas ne tikai palielina apetīti, bet arī palēnina metabolismu un samazina enerģiju. Šos neironus ietekmē 0.8 promiļu daudzums organismā, kas būtu aptuveni vienāds ar 4-5 dzērieniem gan vīriešiem, gan sievietēm – uzņemts divu stundu periodā. Šie neironi tiek kairināti vairāku stundu garumā pēc šīs alkohola koncentrācijas sasniegšanas.
Lasi vēl: Priekā! Alkohols ir labs tavai veselībai – kā tas ir iespējams?
Parasti cilvēki alkohola reibumā izvēlas treknus ēdienus, ko visdrīzāk var sasaistīt ar organisma vēlmi sevi pasargāt no apreibināšanās, jo, kā jau mēs zinām, tauki un eļļas aiztur alkohola uzsūkšanos organismā.
Avots: rd.com
Tevi noteikti interesēs
- Kolorādo vaboles pēc šīs metodes jūsu dārzu vairs netraucēs: agronomu paņēmiens ar tūlītēju efektuby Laura Andersone
- Baiba Sipeniece-Gavare dalās ar to, kā viņa izlieto ievērojamu daļu savu ienākumuby Sandra Vīgante
- Cepti pīrādziņi ar kefīru 30 minūtēs: viegli pagatavojami, gaisīgi un pufīgiby Rinalds Bergmanis