Kāpēc apsmērēt sīpolu ar sviestu: 5 viltības no mūsu mammām, kuras mēs pārāk bieži ignorējam

Kā pārbaudīt sulas kvalitāti?

Sulas ir ļoti veselīgas, bet tikai tad, ja tās ir kvalitatīvas un dabīgas. Diemžēl mūsdienu veikalos šādas sulas ir diezgan grūti atrast. Pirmais, kas rada bažas, ir liels cukura daudzums.

Ja esat iegādājies sulu no jauna ražotāja un vēlaties to pārbaudīt, vienkārši ielejiet nelielu daudzumu katliņā un uzvāriet. Sula, kas satur cukuru, gandrīz uzreiz karamelizējas un pārvēršas akmeņos.

Tomēr, ja tajā nav cukura, dzēriens paliks nemainīgs. Lielisks veids, kā atmaskot negodprātīgos ražotājus, kuri uz iepakojuma norāda “bez cukura”.

No šādiem kotletēm būs grūti atteikties! Sasmalcinātas gaļas kotletes ir īpaši sulīgas un ar vienu triku

 

Kā neļaut kartupelim palikt tumšam?

Ja saimnieces apzinās, ka vakarā vakariņu pagatavošanai var atvēlēt ne vairāk kā 20-30 minūtes, viņas gatavojas iepriekš. Piemēram, no rīta nomizo kartupeļus kartupeļu biezenim un pēc darba tos vāra. Tomēr ir neliela nianse – pat tad, ja bumbuļi atrodas ūdenī, pastāv risks, ka pēc dažām stundām tie satumsīs.

Lai to novērstu, mēģiniet katlam ar ūdeni, kurā atrodas kartupeļi, pievienot nelielu daudzumu piena. Šī slepenā sastāvdaļa novērsīs dārzeņu melnēšanu, un jūs varēsiet tos mierīgi pagatavot.

 

Kā pagarināt burkānu uzglabāšanas laiku?

Tādus dārzeņus kā sīpolus, burkānus, kartupeļus un bietes ir daudz izdevīgāk iegādāties lielos daudzumos. Taču parasti nav kur uzglabāt maisus ar produktiem. Labi, ja ir balkons vai pieliekamais ar piemērotu temperatūru, bet parasti arī tur dārzeņi ātri bojājas.

Šādos gadījumos ir jāmeklē veidi, kā nodrošināt produktiem nepieciešamos uzglabāšanas apstākļus, lai neizmestu naudu. Piemēram, burkānus vajadzētu glabāt kastē uz balkona, kas pārklāta ar sīpolu mizām. Pateicoties šim trikam, tie ilgi saglabājas svaigi un nesabojājas.

Kā saglabāt sīpola pusīti?

Ja pēc pagatavošanas jums bieži vien ir palikusi puse sīpola, jums to nav jāizmet vai jāmēģina izmantot tajā pašā dienā. To var kādu laiku uzglabāt ledusskapī. Vai jūs baidāties, ka dārzenis sakaltīs vai novītīs?

Tad noteikti ietaukojiet to ar nelielu daudzumu sviesta un pēc tam nolieciet uzglabāšanai. Sviesta atlikumu vēlāk var izmantot sīpolu cepšanai. Tā tik ir zero waste ražošana!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment