Kāpēc autovadītāji ir sākuši masveidā noņemt deflektorus no automašīnu logiem

Deflektori jeb, kā tos sauc tautā, vēja aizsargi uz automašīnas logiem pamatoti tiek uzskatīti par noderīgu un praktisku risinājumu. Tie piedāvā vairākas priekšrocības un gandrīz nekādus nopietnus trūkumus.

Tomēr pēdējā laikā daži Austrumeiropas autovadītāji izvēlas deflektorus noņemt, baidoties no iespējamām negatīvām sekām. Noskaidrosim, kas tam par iemeslu un vai ir vērts sekot līdzi šai praksei.

Deflektori ir polimēru konstrukcijas, kas tiek uzstādītas virs automašīnas sānu logiem. Tās ļauj atvērt logus braukšanas laikā, nodrošinot svaiga gaisa pieplūdi, būtiski nepalielinot troksni, nepasliktinot virsbūves aerodinamiskās īpašības un neradot citas nepatīkamas sekas.

Turklāt vasarā autovadītāji bieži atstāj logus nedaudz vaļā, lai nodrošinātu dabisko ventilāciju. Tas palīdz uzturēt salonā komfortablu temperatūru pat tad, kad automašīna stāv zem saules.

 

Vēja deflektoru trūkums ir tas, ka tie var pasliktināt automašīnas izskatu. Dažiem autovadītājiem nepatīk to izskats, tāpēc viņi vai nu atsakās no to uzstādīšanas, vai arī noņem deflektorus, ja tie jau ir uzstādīti automašīnā. Tomēr deflektorus to izskata dēļ noņem reti. Pēdējā laikā tos noņem pavisam cita iemesla dēļ.

Lasi vēl: Sieviete atļāva bezpajumtniekam nakšņot pie sevis. Taču naktī šis vīrietis ielauzās pie viņas guļamistabā

Mūsdienās gandrīz jebkura automobiļa konstrukcijas modifikācija var būt pretrunā ar likumu. Piemēram, par neoriģinālu lukturu uzstādīšanu priekšējā optikā var sodīt ar naudas sodu. Par automobiļa konstrukcijas izmaiņām tiek uzskatīta arī jebkura neliela tūninga veikšana.

Izrādās, ka par neoriģinālu vēja deflektoru uzstādīšanu var saukt pie atbildības daudzviet Austrumeiropas valstu. Izņēmums ir rūpnīcas piederumi. Tomēr tas nav viss..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment