Kāpēc autovadītāji ir sākuši masveidā noņemt deflektorus no automašīnu logiem

Vēja deflektori, kas tiek pārdoti pie oficiālajiem tirgotājiem, ir izstrādāti sadarbībā ar automobiļu ražotājiem, un tiem ir atbilstoša dokumentācija. Oriģinālo deflektoru uzstādīšana nepārkāpj automobiļa rūpnīcas konstrukciju. Par šādu papildu aprīkojumu sods netiek piemērots, dažās Austrumeiropas vietās.

Nesen internetā parādījās informācija, ka ceļu policijas inspektori stingrāk pārbaudīs automašīnas par “neoriģinālu tūningu”. Tiek ziņots, ka sodi var tikt uzlikti pat par tādām nelielām izmaiņām kā velkoņu vai deflektoru uzstādīšana uz logiem.

Rezultātā daudzi autovadītāji ir nolēmuši pārstikloties un noņemt vēja deflektorus, lai izvairītos no problēmām. Tomēr līdz šim nav bijuši masveida gadījumi, kad par neoriģinālu piederumu izmantošanu tiktu uzlikti naudas sodi.

Kā 10 minūtēs atjaunot ādas stūrei matētu virsmu ar savām rokām

Ādas stūre ir viena no populārākajām izvēlēm mūsdienu automašīnās. Tās piedāvā ērtu satvērienu, kas ir patīkamāks nekā tradicionālās gumijas stūres, tāpēc daudzi autovadītāji tās izvēlas. Taču laika gaitā ādas stūres virsma var zaudēt savu sākotnējo izskatu un kļūt spīdīga. Tomēr atjaunot matētu izskatu ir pavisam vienkārši, ja izmantojat pieejamus līdzekļus.

Ādas stūres nolietojas, taču to izturība lielā mērā ir atkarīga no regulāras kopšanas. Ja virsmu regulāri tīra un apstrādā ar īpašiem kopšanas līdzekļiem, tā ilgāk saglabāsies labā stāvoklī. Cik bieži ādu jāapkopj, atkarīgs no automašīnas izmantošanas apstākļiem, taču parasti pietiek ar tīrīšanu ik pēc 10 000 kilometriem. Ja bieži braucat ar netīrām rokām, tīrīšanu vajadzētu veikt biežāk.

Ādas bojājumus ne vienmēr izraisa tikai normāls nolietojums. Prakse rāda, ka gredzeni uz pirkstiem veicina materiāla ātrāku nodilumu. Šādus bojājumus grūti novērst ar vienkāršiem līdzekļiem, un rezultāts parasti ir īslaicīgs. Tomēr jūs varat atjaunot stūres matēto virsmu un tam būs nepieciešamas vien aptuveni 10 minūtes.

Stūres virsmas spīdīgumu parasti rada uzkrājušies netīrumi, kas rada “spoguļa” efektu. Notīrot virsmu, var viegli atgūt tās matēto izskatu. Svarīgi izmantot pareizos materiālus, kas saglabā ādas elastību, īpaši, ja tā ir dabīga āda. Sintētiskās ādas gadījumā process ir nedaudz vienkāršāks, taču arī šeit svarīga ir pareiza tīrīšana.

Lasi vēl: Burtu skaits vārdā: Kā tas veido tavu raksturu un nosaka likteni

Veikalos ir pieejami dažādi speciāli ādas tīrīšanas līdzekļi, kas labi paveic savu darbu, taču tie bieži ir dārgi. Pēc tīrīšanas ar šiem līdzekļiem bieži vien nepieciešams arī kondicionieris, lai pasargātu ādu no ķīmisko vielu negatīvās ietekmes. Taču, izmantojot pieejamus materiālus, ko daudziem jau ir mājās, varat ietaupīt un iegūt labus rezultātus bez dārgiem produktiem.

Kvalitatīvas veļas ziepes, kuras pieejamas lielākajā daļā veikalu, ir lielisks risinājums netīrumu noņemšanai no ādas. Uzklājiet ziepes uz mitra sūkļa, saputojiet un apstrādājiet stūres virsmu. Stiprākiem netīrumiem var izmantot mīkstu birstīti. Pēc 2-3 minūtēm veļas ziepes noņems netīrumus un atjaunos matētu izskatu. Neaizmirstiet pēc tam uzklāt kondicionieri, lai saglabātu ādas elastību un mīkstumu nākotnē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment