Kāpēc brīvas sievietes tik bieži iekāro precētus nevis brīvus vīriešus? Atklāj N.Kuzmina, psiholoģe

Sievietes, kuras iekodušās “svētajā” – svešā vīrā, – nosoda un nopeļ. Jo apkārt taču ir tik daudz brīvu vīriešu, vai tiešām no tiem nevar nevienu izvēlēties! Psihoanalītiskā psiholoģe N. Kuzmina nosauc 5 iemeslus, kuru dēļ neapzināti izvēlas precētos, vispār neplānojot izjaukt svešu ģimeni.

Nepietiekama dzīves pieredze

Jaunas sievietes ir mīlīgas savā pieredzes trūkumā, bet bieži jūtas nepārliecināti, tāpēc viegli aizraujas ar vīriešiem: viņi jau nu zina, kā savaldzināt un izveidot attiecības.

“Pieaudzis vīrietis uzpērk ar spēju rūpēties, galantumu, viņam ir pieredze un iespēja skaisti aplidot. –  skaidro psihoanalītiskā psiholoģe. – Turklāt tajā īsajā laikā, kuru viņš pavada ar savu burvīgo pavadoni, viņš vienmēr sevi parāda no labās puses: būt labam vien pāris dienas nedēļā ir diezgan viegli. Bet meitenei, kurai ir nosliece uz romantiku un attiecību idealizēšanu pieredzes trūkuma dēļ, patīk problēmu trūkums: viņai liekas, ka beidzot ir “piepildījusies” pasaka “un viņi dzīvoja ilgi un laimīgi”.

Tomēr, kā rāda daudzu pāru un trīsstūru pieredze, ja vīrietis pirmā pusgada-gada laikā nav aizgājis no sievas, tad diez vai viņš veiks šādas kardinālas izmaiņas. “To var izskaidrot ar standarta attiecību attīstības dinamiku: pirmā gada beigās tās stabilizējas, izveidojusies situācija kļūst par paradumu, kuru izmainīt kļūst arvien grūtāk un grūtāk” – skaidro psiholoģe.

Lasi vēl: “Ģimenes robežas jāsargā vīrietim, bet par tās laimi gādā sieviete” – krievu psiholoģe par to kā sargāt savu ģimeni

Pāršķir lapu, lai lasītu tālāk!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment