Pirmkārt, eksperti iesaka no gaļas nokratīt sīpolus, garšvielas un garšaugus. Galu galā šīs sastāvdaļas cepot piedegs pirmās, kas piešķirs gaļai rūgtu garšu.
Gaļai jābūt sausai. Ja tā būs slapja, tad sākumā gaļa netiks cepta uz grila, bet gan vienkārši sautēta.
Tas negatīvi ietekmēs ēdiena garšu. Ideāli, ja lieko mitrumu var noņemt ar papīra dvieli pirms cepšanas. Vai arī varat nosusināt gaļu caurdurī tūlīt pēc izņemšanas no ledusskapja.
Ir svarīgi izvēlēties pareizo malku. Tātad, skujkoki nekādā veidā nederēs, jo, sadedzinot, tie izdala sveķus, kas bojā gaļu.
Ir labi ņemt ozola, liepas vai bērza zarus un vēl labāk – visus augļu kokus, piemēram, bumbierus, ābolus vai ķiršus. Malkai jābūt sausai, bet mazai, lai tā ātrāk izdegtu.
Šašliku vajadzētu cept uz gruzdošām oglēm. Ēdienu gatavošanu var sākt, kad ogles ir pārklātas ar baltu pārklājumu.
Aptuvenais cepšanas laiks ir 15-25 minūtes. Daudz kas ir atkarīgs gan no oglēm, gan no gaļas gabalu lieluma, gan no attāluma starp oglēm un iesmiem, un pat no laikapstākļiem, jo karstā vasarā gaļa izcepas ātrāk.
“Cepot, kad tauki nopil, ogles sāk degt. Bet uzliet tām ūdeni, kas parasti tiek darīts, ir nepareizi. Galu galā ūdens dzēš ogles un samazina siltumu.
Lasi arī: Mazsālītie gurķīši minerālūdenī: pēc 24 stundām tie būs gatavi
Daudz pareizāk un prātīgāk ir ogles apkaisīt ar sāli. Jūs varat izmantot mazu vai lielu, tas nav svarīgi. Sāls neļaus pilošajiem taukiem aizdedzināt ogles,” pārliecināts ir kaukāziešu restorāna šefpavārs.
Tevi noteikti interesēs
- Mans jaunais kavalieris Rolands katru nedēļu lūdz naudu, apgalvojot, ka jāpalīdz mammai — tagad domāju ko man darīt
- Apziņas tests: pirmais attēls, ko ieraudzīsi, atklās tavu personību
- Cik gan kauns man dažreiz ir par sievietēm: stāstu, kāpēc
- Kā ietaupīt uz apkuri: 10 pārbaudīti veidi, kā saglabāt siltumu mājās
- Vai dvēsele pēc viņsaulē došanās atcerēsies savu dzīvi uz zemes – atbild gaišreģis Aleksandrs Šeps
- Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, ir veiksmes pavadīti visu viņu dzīvi