Kāpēc, cepot šašliku, ogles nevar apliet ar ūdeni, bet var pārkaisīt ar sāli

Pirmkārt, eksperti iesaka no gaļas nokratīt sīpolus, garšvielas un garšaugus. Galu galā šīs sastāvdaļas cepot piedegs pirmās, kas piešķirs gaļai rūgtu garšu.

Gaļai jābūt sausai. Ja tā būs slapja, tad sākumā gaļa netiks cepta uz grila, bet gan vienkārši sautēta.

Tas negatīvi ietekmēs ēdiena garšu. Ideāli, ja lieko mitrumu var noņemt ar papīra dvieli pirms cepšanas. Vai arī varat nosusināt gaļu caurdurī tūlīt pēc izņemšanas no ledusskapja.

Ir svarīgi izvēlēties pareizo malku. Tātad, skujkoki nekādā veidā nederēs, jo, sadedzinot, tie izdala sveķus, kas bojā gaļu.

Ir labi ņemt ozola, liepas vai bērza zarus un vēl labāk – visus augļu kokus, piemēram, bumbierus, ābolus vai ķiršus. Malkai jābūt sausai, bet mazai, lai tā ātrāk izdegtu.

Šašliku vajadzētu cept uz gruzdošām oglēm. Ēdienu gatavošanu var sākt, kad ogles ir pārklātas ar baltu pārklājumu.

Aptuvenais cepšanas laiks ir 15-25 minūtes. Daudz kas ir atkarīgs gan no oglēm, gan no gaļas gabalu lieluma, gan no attāluma starp oglēm un iesmiem, un pat no laikapstākļiem, jo karstā ​​vasarā gaļa izcepas ātrāk.

“Cepot, kad tauki nopil, ogles sāk degt. Bet uzliet tām ūdeni, kas parasti tiek darīts, ir nepareizi. Galu galā ūdens dzēš ogles un samazina siltumu.

Lasi arī: Mazsālītie gurķīši minerālūdenī: pēc 24 stundām tie būs gatavi

Daudz pareizāk un prātīgāk ir ogles apkaisīt ar sāli. Jūs varat izmantot mazu vai lielu, tas nav svarīgi. Sāls neļaus pilošajiem taukiem aizdedzināt ogles,” pārliecināts ir kaukāziešu restorāna šefpavārs.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment