Kāpēc daudzi autovadītāji stāvvietā izgriež riteņus – lietderīga viltība

Pievēršot uzmanību autostāvvietā novietotajām automašīnām, var pamanīt neparastu tendenci. Ne visi autovadītāji atstāj stūri taisnā stāvoklī, kas šķiet loģiski.

Daudzi no viņiem pirms dzinēja izslēgšanas apzināti pagriež riteņus, un šādai pieejai ir loģisks pamatojums. Aplūkosim, kādus ieguvumus var gūt, atstājot stūri pagrieztu uz vienu pusi.

Autoskolās daudziem autovadītājiem māca atstāt stūri vienmērīgā stāvoklī. Tas ir vairāku iemeslu dēļ, un nav jēgas tos visus uzskaitīt. Tomēr praksē daudzi autovadītāji šo ieteikumu neievēro. Atstājot pagrieztu stūri, viņi cenšas panākt zināmas priekšrocības, un tas ir diezgan reāli.

Novietota transportlīdzekļa riteņu neregulārais novietojums var pasargāt no bojājumiem krāsojumam sadursmes gadījumā. Ir bijuši daudzi gadījumi, kad neuzmanīgs autovadītājs šaurā autostāvvietā ir ietriecies novietotā transportlīdzeklī un pēc tam aizbraucis, padarot to ārkārtīgi grūti atrodamu. Izskrūvēti riteņi var būt šķērslis sadursmes gadījumā. Protams, tas nedarbosies visos gadījumos, taču noteiktos apstākļos riepas var aizsargāt automašīnas virsbūvi.

Vēl viena apgriezto riteņu priekšrocība tiek sasniegta siltajā sezonā. Daudzi autovadītāji dod priekšroku satvert stūri ar vienu roku no augšas, kas, lai arī tiek uzskatīta par nepareizu, ir kļuvusi ļoti izplatīta. Pēc vairāku stundu stāvēšanas saulē stūre uzsilst līdz ļoti augstai temperatūrai, padarot to neērti rīkoties.

Lasi vēl: Var uzkāpt uz veiksmes joslas: 3 zvaigznāju zīmes, kuras oktobrī piedzīvos finansiālus panākumus

Ja atstāsiet to otrādi, satvēriena zona nekļūs karsta, tāpēc jūs varat nekavējoties sākt braukt komfortabli.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment