Kāpēc daudzi autovadītāji stāvvietā izgriež riteņus – lietderīga viltība

 

Par šo tēmu pastāv arī mīts, kuru ir vērts kliedēt. Nereti autovadītāju vidū ir sastopams viedoklis, ka pagrieztie riteņi ļauj izvairīties no automašīnas evakuācijas, tāpēc to var atstāt pat nepiemērotā vietā. Patiesībā mūsdienu stiprinājumi ļauj šādu “triku” apiet, tāpēc uz to nevajag paļauties. Nepieciešamības gadījumā automašīna tiks evakuēta pat tad, ja riteņi būs izskrūvēti līdz galējai pozīcijai.

Dažreiz pat oficiāli avoti iesaka pagriezt stūri, novietojot automašīnu stāvvietā. Piemēram, pašreizējās ceļu policijas teorētiskā eksāmena biļetēs ir jautājums par šo tēmu. Novietojot transportlīdzekli uz nelīdzenas virsmas, riteņi jāsagriež tā, lai, atripojot, tie tuvumā apstājas vai tie nevarētu izripot uz brauktuves. Protams, ja auto ir tehniski kārtībā, tad tam nevajadzētu ripot, bet papildus aizsardzība nenāks par ļaunu.

Ir svarīgi jebkuru risinājumu pareizi piemērot praksē.

Lasi vēl: Agrāk savā dzīvoklī pastāvīgi cīnījos ar putekļiem, līdz uzzināju vienu līdzekli, kas atrodams gandrīz katrā mājā

Ja automašīna ir novietota šaurā ielā, kur riteņi nav izlīdzināti un var traucēt citu transportlīdzekļu kustību, ir ieteicams atstāt tos horizontālā stāvoklī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment