Kāpēc Google neļauj saviem darbiniekiem ēst daudz gaļas – un iedrošina arī citus no tās atturēties

Google jau uzstādījusi ilgstspēju kā vienu no savām galvenajām prioritātēm. Ja ieskatās uzņēmuma mājaslapā, var atrast projektus, kas cīnās pret nelegālu zveju, gaisa piesārņojumu, mežu izciršanu u.c. problēmām.

Taču uzņēmums vēlas samazināt savu ekoloģisko “pēdas nospiedumu” vēl vairāk, mainot savu darbinieku domāšanu saistībā ar gaļas ēšanu.

Google uzņēmuma teritorijā, kas atrodas Sanīveilā, Kalifornijas štatā, ir 14 dažādas darbinieku kafejnīcas, un katra no tām cenšas samazināt gaļas daudzumu, kas tiek piedāvāts ikdienas ēdienkartē.

Pētījumi rāda, ka mājlopu audzēšana gaļas, piena produktu un olu iegūšanai sastāda 14.5% no globālajām oglekļa dioksīda emisijām. Tā kā visliekāko emisiju procentu rada tieši liellopa gaļa, Google visvairāk cenšas ierobežot tieši šīs gaļas patēriņu savu darbinieku vidū.

Lasi vēl: Kad redzēsi kā pārvadā ŠO gaļu, kebabu vairs negribēsies!!!

Google necenšas piespiest visus darbiniekus uzreiz izvēlēties vegāniskas opcijas – uzņēmums saprot, ka maz cilvēku ir gatavi uzreiz nomainīt savus liellopa burgerus pret sēņu burgeriem.

“Mēs vēlamies pievērst cilvēkus pārmaiņām pamazām. Piemēram, cilvēkus, kuri katru dienu ēd sarkano gaļu, iedrošināt ēst nedaudz vairāk baltās gaļas, vai arī ja viņi jau ēd daudz baltās gaļas, iedrošināt lietot vairāk jūras produktu vai arī doties tālāk un ierosināt viņiem alternatīvus olbaltumvielu avotus no augu uztura,” stāsta Skots Džambastiani, Google globālo ēdiena programmu vadītājs un menedžeris.

Tādēļ, cenšoties cilvēkus piespiest domāt par to, ko viņi ēd, Google sāka attīstīt uz augu bāzes veidotas “spēka maltītes”. Par vispopulārāko recepti kļuva vegānisks tako ar kvinoju, sēnēm un avokado krēmu. Tas pierāda, ka ar maltītēm, kas satur maz vai vispār nesatur dzīvnieku produktus, var paēst gan gardi un veselīgi, gan videi draudzīgi.

Avots: menshealth.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment