Kāpēc kaķiem patīk kastes? Izrādās, ka tā nav tikai kaprīze, bet gan reāla vajadzība

 

Otrais iemesls ir tas, ka kastes ir ļoti siltas. Kartons labi izolē un palīdz dzīvniekam miega laikā uzturēt komfortablu ķermeņa temperatūru. Zinātnieki uzskata, ka kaķiem ideāla apkārtējās vides temperatūra ir aptuveni 30 ⁰C. Mājās parasti ir daudz vēsāk. Viņi mēdz ielīst zem segas vai kastē, jo siltumā gulēt ir daudz patīkamāk.

Trešais iemesls, kāpēc jūs dievināt kastes, ir novitāte un tekstūra. Mūsu mājdzīvniekiem var viegli apnikt visu dienu sēdēt dzīvoklī. Tāpēc jauna interesanta priekšmeta parādīšanās nevar atstāt viņus vienaldzīgus. Viss ir jāizpēta, jāmarķē, jāgaršo un jāsaskrāpē ar nagiem! Šim nolūkam lieliski der kartons – tas ir pilnīgi ciets, viegli kožams un patīkams skrāpēšanai. Redzot šo mīlestību pret kastēm, daži ražotāji pat ir izgudrojuši īpašus skrāpēšanas stabiņus ar kartona oderējumu. Un ko jūs domājat – kaķi ir sajūsmā par tiem!

Šā paša iemesla dēļ kastes ir lieliski piemērotas ne tikai mājas kaķēniem, bet arī lieliem kaķiem no zooloģiskajiem dārziem, utt.

Lasi vēl: Iepriekš mana ķiploku raža sabojājās ļoti ātri. Tagad “ķiploku uzglabāšana” – stingri saskaņā ar žurnāla ieteikumiem (galvas tiek glabātas ilgu laiku)

Milzīga kartona kaste ir ideāls un lēts veids kas kaķiem ļoti patīk.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment