Kāpēc kapsētu nedrīkst apmeklēt ziemas laikā: svarīgs padoms ikvienam

Šis kaitējums būs līdzvērtīgs lāsta ietekmei. Tāpēc, ja cilvēki ir spiesti nākt uz kapsētu (galu galā, neviens neizvēlas aizsaulē aiziešanas laiku), tad ir nepieciešams pēc iespējas vairāk sajaukt prātu mirušajam, lai viņš nesekotu saviem dzīviem radiniekiem.

Lai to izdarītu, jums ir nepieciešams nedaudz samīdīt sniegā atstātās pēdas un iziet no kapsētas ar muguru pa priekšu.

3. Sniegs ir kā maģiska sega, kas aptver mūžībā aizgājušos, piešķirot noslēpumainu noskaņu. Tas šķiet kā aizsargs, kas sargā viņu mūžīgo miegu un mieru līdz pavasarim. Ziemā augšējie spēki atgādina, ka šī vieta pieder nevis dzīvajiem, bet mūžībā aizgājušos, kuri šeit atrod mieru un gaida augšāmcelšanos.

 

Ja jums tomēr jāapmeklē ziemā mirušie radinieki, ir svarīgi ievērot šādus noteikumus:

3. Ieteicams apmeklēt kapus no 10:00 līdz pusdienlaikam. Lūdzu, neuzkavējieties tur un nerīkojiet piknikus. Rūpējieties par pieklājību un nolasiet bēru litāniju.

Tomēr ir cilvēki, kuri rīkojas saprātīgāk: viņi no rīta apmeklē baznīcu, pasūta piemiņas dievkalpojumu (misi, aizlūgumu), dalās simboliskos saldumos (šokolādes, cepumos, pīrāgos) ar dievnama kalpotājiem un citiem draudzes locekļiem, un tad atgriežas mājās, lai pusdienās pieminētu aizgājušo.

 

Attiecībā uz kapsētas apmeklējumu tas tiek pārcelts uz kapu svētku laiku. Galu galā mirušajiem nav nepieciešami ne pieminekļi, ne žogi, ne ziedi, un vēl jo mazāk pārtika. Svarīgākais ir lūgšana, un tas tika izdarīts.

Leave a Comment