Kā pareizi sasveicināties: padomi, ieteikumi.
Vieglākais veids, kā izvairīties no negācijas, ir aicināt cilvēku ienākt. Tas ne tikai palīdzēs, bet arī radīs draudzīgu atmosfēru jau pašā sākumā.
Ko darīt, ja nav iespējams izvairīties?
Dažreiz apstākļi neļauj uzaicināt kādu cilvēku iekšā. Šādos gadījumos sveicienu vislabāk ir beigt ārpusē vai iekšpusē, nevis pārkāpt slieksni. Tas var būt viegls galvas paklanīšanās vai smaidu apmaiņa, bet ne fizisks kontakts pāri robežai.
Nepievērsiet tam pārāk lielu uzmanību
Ir svarīgi atcerēties, ka zīlēšana, lai arī iesakņojusies, tomēr galvenokārt ir simbolika. Ja nejauši sveicināties pāri slieksnim, nedramatizējiet. Labāk koncentrējieties uz pozitīvismu, labu gribu saskarsmē.
Kāpēc gan jums nevajadzētu sveicināties pāri slieksnim?
No vienas puses, tas ir sena zīme, kas saistīta ar māņticību un rituāliem. No otras puses, tas ir smalks psiholoģisks moments, kas var ietekmēt komunikācijas gaitu. Neatkarīgi no tā, kas jums tuvāks – senie ticējumi vai mūsdienu psiholoģijas pieejas, labāk izvairīties no šīs darbības, lai saglabātu harmoniju un nodibinātu siltas attiecības ar citiem.
Lasi vēl: Kūka bez cepšanas: gatavoju 15 minūtes, bet neviens no maniem mīļajiem netic, ka viss ir tik vienkārši
Galu galā, kā mēdz teikt, labāk ir pārliecināties, nekā brīnīties, kāpēc kaut kas nav izdevies! Vēl labāk iegādājieties stilīgas durvis un jūtieties droši.
Tevi noteikti interesēs
- Ko nekad nevajadzētu stādīt pēc sīpoliem — liela daļa dārzkopju pieļauj vienu un to pašu kļūdu
- 4 Zodiaka zīmes līdz 2025. gada beigām gūs panākumus: beidzot pienāks tas, ko viņi gaidīja tik ilgi
- “Es strādāju FixPrice jau 3 gadus”: stāstu no kurienes rodas zemās cenas un kāda ir produktu kvalitāte — viss ir daudz sarežģītāk
- Eksperti beidzot snieguši godīgu atbildi: vai tā ir patiesība, ka suņi un kaķi vēsturiski nevar sadzīvot
- Dīvainas eglītes un neparasti koku stumbri: eksperti nosauc drošas pazīmes, kas liecina, ka šajos Latvijas mežos dzīvo lāči (+ FOTO)
- Kas apcepas vispirms – sīpoli vai burkāni: atcerieties pareizo secību, lai šos dārzeņus garšīgi pagatavotu reizi par visām reizēm








