Kāpēc nekad nevajadzētu mest pelmeņus verdošā ūdenī – kļūda, ko visi pieļaujam

“Nekādā gadījumā nemetiet pelmeņus verdošā ūdenī! Tas ir viens no būtiskākajiem pārkāpumiem, ko cilvēki bieži pieļauj, gatavojot.”

Pieredzējuši pavāri apgalvo, ka šī gatavošanas metode ir vienkārši mīts…

Parasti pelmeņus gatavo šādā veidā, uzskatot, ka tas ir neticami vienkārši: uzvāra ūdeni, izņem pelmeņus no saldētavas un vienkārši iemet verdošā ūdenī. Taču šī gatavošanas metode nav pareiza.

Šajā gadījumā ir ļoti iespējams, ka jūsu vakariņas vienkārši izbirs pa visu katlu. Viss ir triviāli izskaidrojams — temperatūras starpība. Kad ledus pelmeņi nonāk verdošā ūdenī, tie strauji izplešas, kas noved pie to pārsprāgšanas un sadalīšanās.

Kā pareizi pagatavot pelmeņus

Lai atrisinātu šo problēmu, pelmeņus jāmet nevis verdošā ūdenī, bet gan vienkārši karstā ūdenī. Tādā veidā pusfabrikāti spēs nesalipt pie katla, un pagatavotais ēdiens izskatīsies daudz apetelīgāks.

Ja jūs pelmeņus iemetat verdošā ūdenī, tad vienkārši pielejiet glāzi auksta ūdens. Tas palīdzēs stabilizēt temperatūru, nodrošinot, ka pelmeņu forma un struktūra paliek nesabojāta.

Ir ieteicams pievērst uzmanību arī turpmāk sniegtajiem padomiem, kas palīdzēs padarīt pelmeņus daudz garšīgākus. Pirms sākat tos gatavot, iemērciet pelmeņus ūdenī uz dažām minūtēm.

Mīkla spēs uzsūkt nedaudz ūdens, kas nodrošinās, ka pelmeņi gatavošanas laikā noteikti neplīsīs.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment