Kāpēc nekādā gadījumā pie mājas nedrīkst stādīt bērzu?

Koki ir brīnišķīgs papildinājums jebkurai teritorijai. Tie ne tikai piešķir vasarā nepieciešamo toni, bet arī iepriecina ar savu sulīgo zaļumu. Piekrītu, ka pagalms bez kokiem šķiet neērts un tukšs, jo tie piedāvā dabisku skaistumu un ērtību, kas uzlabo kopējo atmosfēru.

Tomēr ne visas koku kultūras ir piemērotas mājas apkārtnes dekorēšanai. Šajā rakstā mēs apskatīsim, kādas negatīvas sekas var rasties, ja jūsu pagalmu rotā bērzs.

Bērzs pagalmā

Papildus dažādām apšaubāmām māņticībām ir arī daudzi objektīvi iemesli, kāpēc nevajadzētu stādīt bērzu pie savas mājas. Lai gan šis koks ir bieži slavēts mūziķu, dzejnieku un mākslinieku darbos, tā audzēšana var radīt daudz nepatikšanu un problēmu.

1.Bērzs ir augsts koks ar plašu un sazarotu sakņu sistēmu, kas var bojāt mājas pamatus. Lai novērstu iespējamas problēmas, stādot bērzu, ir svarīgi to izvietot vismaz 8 metru attālumā no ēkas.

2.Otra problēma ir bērza augstums. Tā zari var pieskarties elektropārvades līnijām un sliktu laikapstākļu laikā pat izraisīt to pārrāvumu.

3.Šī koku kultūra ziedēšanas laikā var būt liels traucēklis alerģijas cietējiem. Bērza ziedputekšņi bieži izraisa alerģiskas reakcijas daudziem cilvēkiem.

4.Bērza koksnes sastāvdaļas ir viegli uzliesmojošas, tāpēc bērza tuvums koka konstrukcijām var būt nedrošs. Šāds tuvums var palielināt ugunsgrēka risku.

Beidzot ir zināms cik ”Lidl” maksā saviem darbiniekiem lielu algu

5.Bērzs ir mitrumu mīlošs koks, kas alkatīgi izsūc no augsnes visu ūdeni un barības vielas. Tāpēc augiem, kas prasa daudz mitruma, 3–4 metru rādiusā ap bērzu būs grūti izdzīvot.

6.Mazās koka daļas, piemēram, krītošas lapas, ziedkopas un mizas daļas, var aizsprostot ūdens notekas un jumta lapotni.

Kā redzat, bērzs var radīt daudz problēmu, ja tas aug pārāk tuvu mājai. Lai izvairītos no šīm neērtībām, labāk ir izbaudīt bērza skaistumu birzī un savā zemes gabalā stādīt mazāk apgrūtinošas kultūras.

Ar bērzu saistās arī daudz māņticību. Lai gan mēs nemudinām ticēt šiem uzskatiem, tomēr ir interesanti apspriest, kādas māņticības ir saistītas ar šo koku.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment