Kāpēc nevajadzētu staigāt ar saplēstām zeķēm, bet vajadzētu pēc iespējas ātrāk no tām atbrīvoties.

Ne katrs cilvēks mūsdienu pasaulē tic pareģojumiem un dažādiem māņticējumiem, piemēram, ja izkaisāt sāli, tas nozīmē skandālu vai nelaimi. Un, ja jūs valkājat apģērbu otrādi, tas izsauks neveiksmes svītru.

Kāda mana attāla radiniece ir diezgan veca, bet viņa netic māņticībām. Vienīgais, kam viņa tic, ir tas, ka zeķes vai jebkurš cits apģērba gabals ar caurumiem noteikti sagādās cilvēkam un viņa ģimenei finansiālas problēmas.

Kad bija krīze, vecāki nevarēja nopirkt jaunas drēbes, un tante steidzās palīgā – ar adatu vai šujmašīnu sašujot caurumus drēbēs.

Viņa bija sava amata meistare – bija grūti saprast, ka drēbes nemaz nebija jaunas. Bija grūti saprast, ka tās bija pāršūtas. Viņas prasme ļāva pārvērst vecas drēbes jaunās un modernās drēbēs.

Viņa mums arī iemācīja, kā taupīt naudu: nodot vecās drēbes veikalam un par iegūtajiem līdzekļiem iegādāties jaunas.

Viņa mācīja mums neturēt lietas, kas ilgu laiku nav valkātas. Tante vienmēr teica, ka, ja lieta tik ilgi nav valkāta, tā vairs nav vajadzīga un ir kādam citam jāatdod. Mēs sākām rūpēties, lai mājās neparādītos saplēstas lietas.

Arī kāda mana vecāka gadagājuma radiniece stāstīja par to, ka saplēstās drēbes kaitē viņas finansēm. Kā piemēru viņa stāstīja par savām jaunības laika draudzenēm, kuras neizmet saplēstās drēbes un tāpēc nevarēja nopelnīt naudu.

Lasi vēl: Kaimiņš man atklāja noslēpumu, kā ātri atbrīvoties no zāles starp dārza flīzēm, tagad es daru tikai to.

Mēs nolēmām ņemt vērā gudrās radinieces padomu. Lietas tika salabotas vai izmestas no mājas – biznesā bija balta svītra.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment