Kapēc pirms vārīšanas nedrīkt likt kartupeļus aukstā ūdenī

Kā pareizi pagatavot kartupeļus?

Viss ir ļoti vienkārši: kartupeļus vajadzētu ievietot karstā, sālītā ūdenī, lai saglabātu visas vērtīgās vielas. Turklāt, lai tie vārītos vienmērīgi, jāizmanto vidēja uguns, nevis liela.

Nepalaidiet garām vēl vienu svarīgu aspektu. Vēloties ietaupīt laiku, mēs bieži vien nomizojam kartupeļus pāris stundas pirms vakariņām un atstājam tos aukstā ūdenī. Atzīstiet, vai jūs arī esat to darījuši?

 

Šāda pieeja var izskatīties loģiska, taču faktiski tā ir kļūdaina. Ilgstoši atrodoties aukstā ūdenī, kartupeļi zaudē arvien vairāk vitamīnu un minerālvielu. Tādēļ vislabāk ir nomizot kartupeļus tieši pirms vārīšanas.

Lai samazinātu kartupeļu vārīšanas laiku par 5-7 minūtēm, pievienojiet katlam gabaliņu sviesta. Tas izkusīs un radīs plānu plēvi, kas pārklās ūdeni, palēninot tā iztvaikošanu. Tas palīdzēs paaugstināt temperatūru katlā, ļaujot bumbuļiem vārīties ātrāk.

Dažas šķēles sīpolu vai uz pusēm sagrieztas ķiploku daiviņas piešķirs nākamajai piedevai īpašu garšu. Tāpat katlā var pievienot lauru lapu vai citas iecienītās garšvielas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment