Kāpēc suns rūc uz saimnieka, kad to glaudi: signāli, kurus nedrīkst ignorēt

Nekas nevar aizēnot saskarsmes prieku ar mīļoto mājdzīvnieku kā negaidīts rūciens glāstīšanas laikā. Šķiet, ka maigam pieskārienam vajadzētu sagādāt prieku jūsu sunim. Tomēr dažreiz jūsu četrkājainais draugs uz to reaģē dr***īgi, un miera vietā jūs saņemat bailes.

Izpratne par šīs uzvedības iemesliem ir ļoti svarīga, lai izvairītos no nepat***anām un uzturētu harmoniskas attiecības ar mājdzīvnieku.

Brīdinājuma signāls

Rūkšana ir sava veida brīdinājums no suņa. Ar šo skaņu viņa liek saprast, ka jūtas apdr***ēta un ir gatava aizstāvēties, ārkārtējos gadījumos – ar kodienu. Ignorēt šādu signālu ir bīs***i, jo suns var veikt izlēmīgāku rīcību. Tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi būt uzmanīgiem pret jebkādām jūsu mājdzīvnieka neapmierinātības izpausmēm un mēģināt izvairīties no situācijām, kas provocē viņu uz agr***ju.

Glāstīšana kā pozitīva mijiedarbība

Vairumā gadījumu glāstīšana tiek uztverta kā mīlestības un pieķeršanās izpausme starp īpašnieku un viņa četrkājaino draugu. Sirsnīgi pieskārieni nomierina jūsu suni, mazina stresu un stiprina emocionālo saikni. Tomēr nevajadzētu aizmirst, ka suņi ir radības ar savām individuālajām vēlmēm un robežām. Tas, kas vienam sunim šķiet patīkams, citam var nebūt pieņemams.

Kāpēc suns rūc, kad to samīļo?

1. Nepieciešamība pēc personīgās telpas

Suņiem, tāpat kā cilvēkiem, ir nepieciešama personīgā telpa un privātums. Neskatoties uz pieķeršanos savam saimniekam, dažreiz viņiem vienkārši nepieciešams laiks, lai mierā un klusumā atpūstos un atgūtu spēkus. Mēģinājumi paglaudīt mājdzīvnieku šādos brīžos var tikt uzskatīti par iebrukumu viņa personīgajā komforta zonā. Rūkšana šajā gadījumā ir veids, kā likt saprast, ka tagad nav labākais laiks glāstīšanai un sunim ir nepieciešams pārtraukums no sociālajiem.

Lasi vēl: Pirms viesu ierašanās es podā ieberu vienu karoti parastā sāls un ne par ko neuztraucos. Izspiegoju kādu triku no vīramātes un pati to uzlaboju

2. Fiziskās s***s

Bieži ņurdēšanas cēlonis ir fiziskas sli***as. Ja sunim ir traumas, ieka***mi vai citi sāpīgi bojājumi, tad pieskaršanās šīm ķermeņa zonām radīs diskomfortu un atbilstošu reakciju. Pat parastā glāstīšana var būt nepanesama, ja nejauši pieskaras sāpošai vietai. Rūkšana šādā situācijā ir aizsardzības mehānisms, kas brīdina, ka saimnieka rīcība rada ciešanas.

Padomi, kā novērst ņurdēšanu

Lai izvairītos no konfliktiem un nepatīkamām situācijām, ir svarīgi iemācīties atpazīt signālus, ko jūsu mīlulis dod:

Uzmanīgi novērojiet viņa ķermeņa valodu, sejas izteiksmes un vispārējo uzvedību. Piesprādzētas ausis, atsegti zobi, saspringta poza – tas viss var nozīmēt rēcienu.

Esiet īpaši uzmanīgs, strādājot ar nepazīstamiem suņiem. Nemēģiniet samīļot svešu dzīvnieku bez īpašnieka atļaujas un iepriekšējas apskates.
Regulāri pārbaudiet savu mājdzīvnieku, vai nav ievainojumu, sasitumu vai iekai***a. Ja pamanāt kādas novirzes, neaizmirstiet konsultēties ar speciālistu.

Lasi vēl: Zemeņu ievārījumu gatavoju tikai pēc šīs receptes, citas nemeklēju – saglabājas zemeņu garša un smarža. Un bez biezinātāja tas ir biezs

Ievērojot šos vienkāršos noteikumus, jūs varat novērst negatīvas suņa reakcijas un uzturēt siltas, uzticības pilnas attiecības ar savu četrkājaino draugu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment