Kāpēc tik daudzi multfimu varoņi ir dzelteni? Izrādās – viena dīvaina iemesla dēļ!

Ikdienā mēs īpaši daudz nedomājam par to, kam līdzinās mūsu iecienītāko multfilmu tēli.

Tie gadu gaitā jau kļuvuši mums tik labi pazīstami, ka šķiet pilnīgi bezjēdzīgi censties uzzināt to izcelsmi vai arī to, kādā veidā šo tēlu izveidi ietekmējis to radītājs. Galu galā, kas gan tāds uzņēmums kā “Disney” būtu bez Mikimausa vai “Warner Bros” bez Dafija Daka.

Mēs piemirstam, ka patiesībā multfilmu tēlu izskats ir sīki un smalki noslīpēts, lai tas pēc būtu pēc iespējas vairāk atmiņā paliekošs, kā arī vizuāli stimulējošs. Jebkurš no šiem tēliem, sākot ar Simpsoniem un beidzot ar Sūkli Bobu ir radīts, lai izsauktu skatītājos kādas emocijas vai arī, lai tos informētu.

Lasi vēl: Lūk, patiesais iemesls, kāpēc baseini slikti ož – un tas nav tikai hlora dēļ!

Tu noteikti esi ievērojis, ka reti kuriem multfilmu tēliem ir dabīga ādas krāsa. Tas tiesa: visbiežāk multfilmu tēlu ādas tonim tiek izvēlēta kāda no pamatkrāsām, pat tad, ja šis tēls ir cilvēkveidīgs. Viens no lieliskākajiem piemēriem ir daudzu iemīļotā daudzsēriju multfilma “Simpsoni”, šī ģimenīte ir pielīdzināma vidējai ASV dzīvojušajai ģimenei, bet kādēļ gan viņu ādas krāsa ir teju tāda pati kā ar dzelti sirgstošam cilvēkam?

Džoja no multfilmas “Prāta spēles” putns Tvītijs, Minjoni, Vinnijs Pūks un Sūklis Bobs: visi šie tēli ir dzelteni! Sāk šķist, ka tā ir kāda veida sazvērestība. Izrādās, ka tā visa pamatā ir kāds pārsteidzošs iemesls.

Lai uzzinātu, kāds ir šis iemesls, šķir nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment