Kāpēc zemenes vienmēr jānomazgā ar cepamo sodu un kāds no tā labums

Kā pareizi mazgāt zemenes

Mūsdienās reti kurš uzdod šādu jautājumu. Bet velti, jo pirms ogu ēšanas jāatbrīvojas ne tikai no netīrumiem, bet arī citām kaitīgām vielām, kas uz tām var atrasties.

Viena no metodēm, kas dažiem var šķist dīvaina, ir cepamās sodas šķīduma izmantošana zemeņu mazgāšanā. Pievieno vienu tējkaroti cepamās sodas uz litru ūdens. Iemērc ogas iegūtajā šķīdumā un paturi ne ilgāk kā dažas minūtes. Pēc tam noskalo tās tekošā ūdenī.

Ja gadās, ka tev pa rokai nav sodas vai nevēlies to lietot, tad vienkārši iemērc zemenes ūdenī. Mazgāšanas laikā ogas nedaudz paberzē ar rokām, taču esi uzmanīgs, jo tās ir ļoti trauslas.

Jaunas salnas, krusa un tropiskas lietusgāzes: Austrumeiropu nedēļas atlikušajā daļā gaida neparasti laikapstākļi

Es patiesi gribu ticēt, ka zemeņu sezonu tu pavadīsi bez saindēšanās un citām nepatikšanām.

Bet vai tu pirms lietošanas zemenes nomazgā? Pastāsti komentāros, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos – būsim tev pateicīgi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment