Kāpēc zinošas saimnieces uz mājokļa palodzēm iesaka novietot ziedošas pelargonijas jeb tā dēvētās ausu puķes

Ja piederi vidējai paaudzei, varbūt atceries, ka bērnībā ausu sāpes rimās, kad mamma vai omīte ielika tev austiņā marles gabaliņu, kurā ietīta mazā pikucītī saberzēta kāda istabas auga lapiņa?

Jā, jā runa ir par pelargoniju, kuru mēs, padomju laiku bērni, pazinām kā “ausu puķi”! Tieši ar šo augu jau kopš seniem laikiem ārstē ausu iekaisumu radītās sāpes un pašu iekaisumu. Ēteriskās eļļas, ko satur šis augs, ir antibakteriālas un dziedējošas.

Vairums cilvēku pelargonijas (tautā tās plaši tiek dēvētas par ģerānijām) uzskata vien par skaistu un vienkāršu mājokļa rotu. Bet zinošiem saimniekiem un saimniecēm zināms, ka šim augam ir vesela virkne vērtīgu īpašību, kas gādā par ģimenes labklājību.

Pelargonija, pieticīga no pirmā acu uzmetiena, ir slavena visā pasaulē kā mājas siltuma un omulības simbols. Ticējumi vēsta, ka uz palodzes ziedošas pelargonijas spēj atvairīt no mājokļa jebkādas nepatikšanas un dāvāt saimniekiem dzīvespriecīgu, enerģisku noskaņojumu.

Bet pats interesantākais ir tas, kā pelargonijas noderīgās īpašības ir zinātniski apstiprinātas.

Fakti par pelargonijām: punkts pa punktam

Vēršiem jāuzmanās ar finansēm, bet Strēlniekam daudz piedzīvojumi; Nedēļas prognoze no 2. līdz 9. septembrim visām zīmēm

Atbaida kukaiņus

Vasaras karstumā pelargonijai nav līdzinieka, jo šā auga lapas atbaida odus un mušas. Tāpēc pelargonijas tiek novietotas uz palodzēm, kur tās kalpo kā sava veida barjera pret kaitinošajiem kukaiņiem. Bet ziemā, kad odu un mušu nav, ģerānija “pārslēdzas” uz drēbju un pārtikas kodēm.

Tomēr interesantākais tikai sekos! Šie ziedi noder daudz efektīvākās situācijās!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment