“Karstā laikā gurķus laistiet gudri” – to man iemācīja mans vectēvs, kurš ievāca lielu gurķu ražu! Triks, kā laistīt gurķus karstā laikā

Labi, pastāstīšu, kā ar savām rokām veikt augsnes apūdeņošanu. Ņemiet plastmasas pudeles ar tilpumu 1,5-2,0 litri. Uzmanīgi nogrieziet dibenu, bet neizmetiet tās. Pēc tam dibenus var izmantot kā vākus, lai ūdens no trauka neiztvaikojas.

Izdariet vairākus aptuveni 2 mm diametra caurumus aizbāžņos. Tvertnes jānovieto zemē 15-20 cm attālumā no gurķiem. Procedūra jāveic pēc iespējas uzmanīgāk, lai nebojātu sakņu sistēmu. Apakšā vēlams ieklāt sausu zāli vai audekla slāni.

Novietojiet traukus 40 grādu leņķī ar vākiem uz leju. Pudeļu iedobes pārklājiet ar augsni. Pudeļu vāciņiem jābūt izvirzītiem virs augsnes virsmas. Ūdens no pudelēm pakāpeniski samitrinās augsni caur caurumiem vākos, sasniedzot sakņu sistēmu.

Kāpēc pārtiku nedrīkst uzglabāt plastmasas konteineros: atbilde patiešām jums nepatiks

Vidēji ar vienu pudeli pietiek apmēram 3-4 reizēm. Gurķu saknes dienā saņem 0,5 litrus mitruma. Tas ir pilnīgi pietiekami, lai gurķi labi justos, ilgi un bagātīgi augļotu.

Tieši tā mans vectēvs laistīja gurķus, kas vienmēr nesa bagātīgu ražu.

Lasi vēl: Jūlijā mēslojiet peonijas, lai nākamajā gadā tās bagātīgi ziedētu. Ko darīt ar peonijām pēc ziedēšanas?

Es priecājos, ka paklausīju viņa padomu.

Vienkārši sagrieziet tortilju šķēlēs, un jūs būsiet pārsteigti par rezultātu. Nav vajadzīga mīkla vai cepeškrāsns

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment