Pagatavošanas gaita:
Sīpolu sagriežam kubiņos un iemarinējam verdošā ūdenī, kam pievienots etiķis, cukurs un sāls. Atstājam marinādē, līdz ūdens atdziest.
Nokāšam marinādi un izspiežam sīpolu.
Salātus veidojam kārtās un katru no tām pārklājam ar majonēzes režģīti.
Izvārīto gaļu sagriežam mazos gabaliņos un izklājam pirmo kārtu.
Otrā kārta – sīpols.
Trešā kārta- rupji sarīvēts ābols.
Ceturtā kārta – uz rupjās rīves sarīvētas olas.
Piektā kārta – rīvēts siers.
Apkaisām salātus ar sasmalcinātiem zaļumiem un varam pasniegt galdā.
Lai garša būtu izteiktāka un oriģinālāka, ieliekam salātus ledusskapī, lai nedaudz atdziest un savelkas. Šim ēdienam var izmantot jebkuru gaļu atbilstoši tavai gaumei; salāti ļoti labi sader arī ar kūpinātu gaļu. Ir cilvēki, kas izvēlas sāļāku sieru, – tad nav vajadzības papildus pievienot sāli.
Lasi arī: Dievīgs līdzeklis, kas mājoklī visu attīra līdz mirdzumam. Tikai 2 sastāvdaļas: kokakola un zobu pasta!
Lasi arī: “Šis rīts ir nācis ar ļoti sāpīgām ziņas. Mūžībā aizgājusi latviešu rakstniece.”
Video pamācība:
Lai labi garšo! Un atceries padalīties ar šo lielisko recepti sociālajos tīklos!