Pagatavošana:
Uz rupjās rīves sarīvējam 2 svaigus burkānus un smalki sagriežam 2 sīpolus. Pannā uzkarsējam nedaudz augu eļļas, apcepam sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, tad pievienojam burkānus un turpinām cept līdz tie kļūst mīksti. Pēc tam noņemam pannu no uguns un tās saturu atdzesējam.
Uz rupjās rīves sarīvējam 3 vārītus kartupeļus un 4 vārītas olas. Marinētos gurķus sagriežam kubiņos. Ar dakšiņu sasmalcinām šprotes kopā ar to eļļu.
Salātus liksim kārtām bļodā vai, kā es šodien darīju, salātu formā ar diametru 18 centimetru.
Pirmo kārtu veidojam no kartupeļiem, kurus apsmērējam ar majonēzi (es izmantoju paštaisītu majonēzi). Otrajā kārtā liekam šprotes, arī apziežam ar majonēzi. Trešo kārtu veidojam no gurķiem, uz kuriem arī uzklājam majonēzi.
Ceturto kārtu veidojam no apceptajiem burkāniem un sīpoliem, pārklājam ar majonēzi. Pēdējā, piektā kārta ir rīvētas olas. Salātu virspusi apsmērējam ar majonēzi, pārkaisām ar zaļumiem un uz pusstundu ievietojam ledusskapī.
Pēc tam, kad salāti ir nedaudz savilkušies un atdzisuši, izņemam no ledusskapja un uzmanīgi noņemam formu.
Tas arī viss, salāti ir gatavi pasniegšanai galdā. Labu apetīti!
Lasi arī: Sievišķie uzlabojumi: uzacis, lūpas un vēl šis tas…. Ko ir vērts darīt un kas ir īstas šausmas
Izmēģini arī tu šo lielisko recepti, nenožēlosi! Ja tev garšoja, padalies sociālajos tīklos!
Arī interesanti: “Ir saņemta jauna informācija, un tā ir biedējoša”: sinoptiķi ir mainījuši prognozi tuvākajām stundām