Salātus kārto slāņos caurspīdīgā traukā, katru slāni viegli pārziežot ar majonēzi (vai majonēzes un skābā krējuma maisījumu).
Slāņus var kārtot šādā secībā: 1. slānis – sarīvēti kartupeļi; 2. slānis – vistas gaļa; 3. slānis – apceptas sēnes ar sīpoliem; 4. slānis – marinēti gurķi; 5. slānis – sarīvēti burkāni; 6. slānis – sarīvētas olas; 7. slānis – sarīvēts siers.
Pēc vēlmes katru slāni var viegli pārkaisīt ar sāli un pipariem. Augšējo slāni var dekorēt ar dillēm, pētersīļiem vai pat svaigiem dārzeņiem, lai piešķirtu svinīgu izskatu. Lai salātiem būtu bagātāka garša, ielieciet tos ledusskapī uz pāris stundām, lai slāņi savelkas.
Šie kārtainie salāti ir izcili piemēroti svētku galdam – tie ir sātīgi, vizuāli pievilcīgi un pilni dažādu tekstūru un garšu, kas ir raksturīgi ukraiņu virtuvei. Šie salāti bieži kļūst par svētku galda centrālo elementu un ir ļoti iecienīti viesu vidū.
6 iemesli kāpēc tavs suns nesadzīvo ar citiem suņiem
Nepieciešamās sastāvdaļas salātu pagatavošanai
300 g vārītas vistas filejas
200 g sēņu (šampinjoni vai meža sēnes)
1 sīpols
3–4 vārīti kartupeļi
2–3 vārīti burkāni
4 vārītas olas
100 g cieta siera
150–200 g marinētu gurķu
200 g majonēzes (var sajaukt ar skābo krējumu vieglākai garšai)
Sāls un pipari pēc garšas
Zaļumi (dilles vai pētersīļi) dekorēšanai
Eļļa cepšanai
Vārīta vista labi savienojas ar garšvielām, piemēram, sāli, pipariem, ķiplokiem un zaļumiem, kas bagātina tās garšu. Papildus tam dārzeņi piešķir salātiem svaigumu, savukārt mērce rada patīkamu savienojumu starp visām sastāvdaļām.
Lai labi garšo!