Ja kāds jautā, kurš ir mans mīļākais ēdiens, es bez vilcināšanās teikšu, ka tās ir manas izcilās cepeškrāsnī ceptās kartupeļu pankūkas. Esmu priecīga dalīties ar recepti, jo šīs pankūkas ir lielisks ēdiens mūsu ģimenē.
Vīrs un bērni vienmēr ir sajūsmā, kad uzzina, ka šodien galdā būs kartupeļu pankūkas. Un vislabākais ir tas, ka šis ēdiens neprasa lielus izdevumus vai ilgu gatavošanu.
Kā pagatavot gardas kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī
Pirms uzsāc gatavošanu, sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Kad cepeškrāsns ir sasniegusi vajadzīgo temperatūru, sāc ar galveno soli – rīvē kartupeļus. Šis posms ir īpaši svarīgs!
Katru nedēļu lieku ķiploku tualetē. Smejies vai nē, bet tam ir savs iemesls
Varētu domāt, ka nav nekā sarežģīta – vienkārši ņem un rīvē. Taču ir kāds noslēpums. Ar kādu rīvi vislabāk rīvēt kartupeļus?
Es priekšroku dodu vidējai vai rupjai rīvei kartupeļu rīvēšanai. Smalka rīve nav ieteicama, jo tā var sabojāt tekstūru. Ir arī svarīgi uzreiz pievienot sīpolus kartupeļiem – tas neļaus kartupeļiem kļūt tumšiem un palīdzēs pankūkām iegūt kraukšķīgu tekstūru.
Lasi vēl: Recepte no vecmāmiņas pavārgrāmatas: mani bērni dievina šo ievārījumu
Kartupeļu pankūku noslēpums ir īstā kartupeļu un sīpolu attiecība, kas nodrošina izcilu garšu.
Sastāvdaļas:
4-5 kartupeļi
100 g sviests
Cietais siers (var būt Holandes)
2 olas
2 sīpoli
Sāls, pipari, garšvielas pēc vēlēšanās
Mūsdienīgi vidēja garuma matu griezumi dažāda vecuma sievietēm (Foto)
Laiks iepazīties ar pankūku pagatavošanas procesu.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā