Kas ir miega paralīze, kā tā izpaužas un ko darīt, kad tā tevi piemeklē?

20-what-its-like-sleep-paralysis.w536.h357.2x

Ikviens, kurš ir piedzīvojis miega paralīzi kaut vienreiz dzīvē, jau zina, ka šis stāvoklis ir biedējošs pēc būtības. Ne velti vairāki cilvēki pasaulē pēc šādas pieredzes atsakās gulēt vieni, un ir reģistrēti pat sirdstrieku gadījumi.

Miega paralīze ir īslaicīgs psihosomatisks stāvoklis miega laikā, kurā cilvēks izjūt pilnīgu ķermeņa paralīzi un/vai halucinācijas. Paralīze var izpausties arī nespējā pilnvērtīgi elpot. Visbiežāk novērojams laikā, kad cilvēks iemieg vai mostas.

Miega paralīze var piemeklēt ikvienu pilnīgi veselu cilvēku, taču visbiežāk tā piemeklē cilvēkus, kuri ir ilgu laiku pavadījuši nomodā un/vai ir pakļauti lielam stresam. Tāpat miega paralīze bieži ir novērota cilvēkiem, kuri cieš no trauksmainības, narkolepsijas, migrēnas un miega apnojas, lai gan saistība starp šiem veselības stāvokļiem un miega paralīzi nav zinātniski pierādīta.

Lasi vēl: Slimības, kas var rasties no pārāk liela miega trūkuma – #4 šokēs!

Pāršķir lapu, ja vēlies uzzināt, kādas ir miega paralīzes izpausmes!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Grabeklis</cite>

    Var šķist, ka trūkst gaisa telpā. Nereti nespēja pilnvērtīgi ieelpot tiek saistīta ar halucinācijām – cilvēkam var likties, ka viņu žņaudz, lai gan cilvēki, kuri ko tādu piedzīvo, parasti pamostoties izvēdina telpu.

    Ar mani ta atgadas laiku pa laikam, menesi 3x noteikti. tacu es neteiktu ka man ir sajutas ka mani kads znaudz vai tamlidzigi, drizak liekas ka kads atsledz plausas, vai aizmirstu ka elpot. Tad taa strauja pamossanas ar dziliem elpas vilcieniem besii visvairak. Kas notiekas? un ka no ta tikt valaa?

Leave a Comment